Nieuws2017-04-26T13:44:33+02:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

‘Pluk ‘m zelf’ Betuws appelseizoen van start

De Betuwse Appelplukdagen zijn van start! In het weekend van 25, 26 en 27 september en in het weekend van 2, 3 en 4 oktober kunnen bezoekers appels komen plukken in de boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoiijen. Vrijdag 25 september plukte Jan de Boer, speerpuntvoorzitter Recreatie & Toerisme van Fruitdelta Rivierenland, het eerste kistje vol met Betuwse appels als start van de Betuwse Appelplukdagen.

Toch corsosfeer in Rivierenland -aftelklok onthuld

Ondanks het annuleren van het Fruitcorso en de FruitDelta VIP tribune door het coronavirus, was in Tiel tijdens het derde weekend van september toch de corsosfeer te proeven. Er werd teruggeblikt op 59 jaar corso in de Betuwe én vooruitgekeken naar de jubileumeditie in 2021. Op zaterdag 19 september, exact op het moment dat de corsostoet zou moeten vertrekken, onthulde Burgemeester Beenakker van Tiel, ook voorzitter van Regio FruitDelta Rivierenland, een aftelklok. Deze klok zal een jaar lang de dagen wegtikken tot de jubileumeditie in het derde weekend van september in 2021.

Roadtrip door Rivierenland

Rivierenland is voor vele Nederlanders nog een onbekend stukje Nederland. In het televisieprogramma 3 op Reis werd het onlangs prachtig in beeld gebracht. Met speciale aandacht voor het voet- en fietsveerpontje Mariënwaerdt, het Betuws Wijndomein in Erichem en de Blokhutboten in Heerewaarden.

FruitDelta verkent Europese kansen met workshop verduurzaming agrifood

Jaarlijks vindt in Brussel het evenement European Week of Regions and Cities plaats. Dit jaar wordt dit evenement -door de coronamaatregelen- geheel digitaal georganiseerd in de maand oktober. Het doel is kennisuitwisseling tussen regio’s in Europa over allerlei vraagstukken. Samen met regio’s in Oost Nederland levert FruitDelta Rivierenland een bijdrage rondom het vraagstuk verduurzamen van de agrifood keten. Dit doen wij door mee te werken aan de digitale workshop 'Climate neutral and circular food production'.

Oost Nederland aan de slag met tech en Nationaal Groeifonds

Na de e-kaart 'Groeten uit de regio’s van Oost Nederland' eerder dit jaar, brengen we nu de vijf thema's waar Oost Nederland voor staat onder de aandacht. Het doel is regio FruitDelta Rivierenland onder de aandacht te brengen bij politieke partijen en Tweede Kamerleden in Den Haag. Het eerste thema van de vijf thema's die komende tijd centraal staan, is die van de sleuteltechnologieën, belangrijk voor de toepassing in onze agrifood sector in onze regio.