Nieuws2017-04-26T13:44:33+02:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

Nationale Kersenparty FruitDelta Rivierenland 2020 geannuleerd

De Nationale Kersenparty, gepland op 19 juni 2020, gaat dit jaar niet door. Daartoe heeft het Algemeen Bestuur van FruitDelta Rivierenland besloten, op voorstel van burgemeester Jan de Boer van gastgemeente Buren, waar de Kersenparty dit jaar plaats zou vinden. Door de coronacrisis, en de daarmee samenhangende maatregelen, vindt de organisatie van de Nationale Kersenparty het noch verantwoord noch gepast om dit jaar een feestelijk netwerkevenement te organiseren.

Rivierenland maakt werk van duurzame energie – concept RES voorgelegd aan de 8 regiogemeenten

Op 31 maart is de Regionale Energiestrategie (RES) in concept voorgelegd aan de colleges van de acht regiogemeenten in Rivierenland. Hierna volgt besluitvorming in de gemeenteraden, Algemeen Bestuur Waterschap Rivierenland, Gedeputeerde Staten en de andere RES-partners. In de Concept RES staat hoeveel duurzame energie Rivierenland in 2030 gaat opwekken.

RIF-project: nieuwe Struingids beschikbaar

De tweede editie van de gratis Struingids is verschenen. Met een aantal nieuwe routes om er straks na de coronacrisis langs de rivieren op uit te trekken. En natuurlijk is er veel aandacht voor cultuur, mensen, landschap en natuur. De gids is gemaakt dankzij meewerkende Rivierenlanders, ondernemers, organisaties en een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland.

Bericht van voorzitter Hans Beenakker

Beste relatie, door de uitbraak van het coronavirus leven we in een roerige tijd. Het virus houdt ons al een tijd in de greep en de vooruitzichten zijn niet te voorspellen. De landelijk afgekondigde maatregelen van het kabinet en het RIVM grijpen sterk in op ons dagelijks leven, zowel in de persoonlijke omgeving als op het werk... [Klik op de foto om de volledige brief van Hans Beenakker te lezen]

Op weg naar een definitieve Regio Deal

De Ministerraad maakte op 14 februari 2020 bekend dat het nieuwe voorstel van Regio Rivierenland en de FruitDelta-partners voor een Regio Deal is gehonoreerd. Voor 15 september 2020 moet een definitieve deal zijn gesloten. Hoe gaan wij in deze uitzonderlijke tijd op weg naar deze definitieve Regio Deal?