Nieuws 2017-04-26T13:44:33+00:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

Vruchtbare samenwerking regio op KLM Open 2017 in Spijk

Van 14 t/m 17 september vond op golfbaan The Dutch in Spijk in onze gemeente Lingewaal het KLM Open 2017 plaats. Nieuw dit jaar was een gezamenlijke promotiestand ‘Toerisme & Recreatie’ van de gemeenten Leerdam, Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en FruitDelta Rivierenland op de KLM Open Expo om de regio te promoten en de bezoekers te binden aan de mooie regio. Ook organisaties en ondernemers droegen hun steentje bij aan de stand. Het was een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de O's in onze regio.

Succesvolle eerste Inspiratiebijeenkomst van FruitDelta Rivierenland

FruitDelta Rivierenland vervulde dit jaar met trots het gastheerschap van het Fruitcorso. Als onderdeel daarvan organiseerden wij op de dag voorafgaand aan het beroemde fruitfeest in de Agnietenhof in Tiel voor de allereerste keer de Inspiratiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werd o.a. de tweede aanvraagronde van het Regionaal Investeringsfonds geopend, waarvoor een budget van ruim € 500.000,- beschikbaar is. Ondernemers, organisaties, onderwijs en onderzoek en ondernemende inwoners zijn uitgenodigd om projectplannen in te dienen die bijdragen aan de ontwikkeling van de regio.

Dertien initiatieven ontvangen steun uit Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland

Met ons Regionaal Investeringsfonds (RIF) investeren wij in projecten van ondernemers en ondernemende inwoners. Tweemaal per jaar kunnen zij een aanvraag doen voor steun. De eerste ronde leverde 33 projecten op waarvan er 13 kunnen rekenen op een financiële bijdrage: 3 uitvoeringsprojecten en 10 haalbaarheidsstudies.