Nieuws2017-04-26T13:44:33+02:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

Slimme mobiliteit: staatssecretaris opent slim laadplein in Culemborg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft het laadplein geopend in Culemborg. Hier kunnen elektrische rijders hun auto slim opladen. De dienstauto van mevrouw Van Veldhoven werd als eerste opgeladen met Culemborgse zonnestroom. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit ons Regionaal Investeringsfonds en nu al een groot succes!

Risicospreiding en een bosje bloemen voor dierbaren helpen Kwekerij de Hazekamp door de crisis

De coronacrisis raakte de bloementeelt in Nederland hard. Ook Gert van Daalen van Kwekerij de Hazekamp in Brakel schrok erg toen de bloemenhandel in de eerste week van de coronacrisis tot stilstand kwam. In die eerste week moest 75% van zijn alstroemeria’s gestort worden. Gelukkig bleek de schade uiteindelijk mee te vallen voor Gert: door risicospreiding vooraf en alle Nederlanders die hun dierbaren een bosje bloemen wilden sturen tijdens de crisis!

Betuwse kersen gaan het land in

De kersenverkoop bij boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen is volop aan de gang. De eerste ladingen kersen zijn inmiddels ook bij de supermarkten aangekomen. Niet alleen in de Betuwe, maar ook in de rest van Nederland kan nu genieten van de echte Betuwse kersen. Tegelijkertijd gaat de winactie van Betuwe Kers van start. Deelnemers aan de winactie maken kans op een hotelarrangement bij Van der Valk Hotel Tiel.

Landelijk aanjaagteam van Emile Roemer bezoekt Rivierenland

Donderdag 18 juni bezocht het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten regio Rivierenland. Emile Roemer, hoofd van het aanjaagteam, ging in de raadzaal van de gemeente Tiel in gesprek met gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland en de verantwoordelijke wethouders van de acht gemeenten van Regio Rivierenland over de problematiek rondom arbeidsmigranten. Ook schoven de directeur van GGD Gelderland-Zuid en uitzendorganisatie VDU, FNV en een arbeidsmigrant aan om de problematiek rondom arbeidsmigranten breed aan te kaarten. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding en persmoment op een huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten in Kesteren.

Kans voor samenwerking in concepten: streekproducten in picknickarrangement

Hoe zorg je ervoor dat je in tijden van corona veilig met elkaar uit eten kunt? Arina van Leenen, mede-eigenaar van het Betuws Wijndomein, heeft een antwoord op deze vraag. Zij heeft de wijngaard van het Betuws Wijndomein omgetoverd tot een picknick-hotspot, waar gasten gemakkelijk op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen picknicken. Samen met lokale producenten van streekproducten heeft zij een picknickmandje samengesteld. Zo geeft zij op creatieve wijze een positieve twist aan de lastige situatie van de coronacrisis.

Kansen voor tuinbouwbedrijven in Rivierenland: project leren en innoveren

Veel bedrijven in de tuinbouwsector hebben sinds de coronacrisis te maken met omzetdaling. Leren en innoveren is tijdens een crisis misschien het laatste waar je aan denkt. Erik Kaemingk, verantwoordelijk voor de Human Capital agenda van Greenport Gelderland, ziet dat anders: “De keuzes die een ondernemer nu maakt, kan zijn/haar bedrijf helpen om sterker uit de crisis te komen." Het project ‘Leren en Innoveren in de Tuinbouw’ kan ondernemers hierbij helpen: een adviseur staat paraat.