Nieuws2017-04-26T13:44:33+02:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

Mkb-vlogs met oproep aan kabinet

Mkb-parel en familiebedrijf Greefa doet in haar vlog een oproep aan het nieuwe kabinet: “Zorg ervoor dat in het hele land jongeren, meiden en jongens, een beroepskeuze doen die bij hen past, maar die ook arbeidsmarktperspectief heeft. Maak vakopleidingen aantrekkelijker want er is behoefte aan vakmensen.’’ Naast Greefa zijn ook de vlogs van andere mkb-bedrijven uit Oost-Nederland te vinden op de website Nederland Slim Benutten.

Puur Betuws op zoek naar lokale groenten

Puur Betuws is in 2020 succesvol van start gegaan met een webshop waar meer dan 30 leveranciers uit heel Rivierenland aan meedoen en Betuwse, Bommelerwaardse en Land van Maas en Waalse producten worden aangeboden. Beter voor alles en iedereen: het landschap, de biodiversiteit, de lokale economie, de duurzaamheid en de gezondheid en op termijn ook de werkgelegenheid. Eén van de zaken die de verdere groei van Puur Betuws belemmert is het feit dat er in deze regio te weinig groenten worden gekweekt. Daarom roept Puur Betuws lokale producenten op om mee te doen. Maandag 18 januari organiseert Puur Betuws en -online- bijeenkomst waarin lokale producenten wordt gevraagd mee te denken over het vergroten van het lokale aanbod aan groente.

18 Vernieuwende initiatieven krijgen bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds FruitDelta Rivierenland

FruitDelta Rivierenland heeft dit jaar aan 18 vernieuwende initiatieven subsidie toegekend uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF). Met dit fonds stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners die met hun initiatieven bijdragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. Van de 47 ingediende aanvragen heeft de jury aan 7 haalbaarheidsstudies en 11 uitvoeringsprojecten positief geadviseerd en hun advies is overgenomen door het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland, het Algemeen Bestuur gehoord hebbende.