Nieuws2017-04-26T13:44:33+02:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

Ruimtelijke Strategische Visie vastgesteld in algemeen bestuur Regio Rivierenland

Het algemeen bestuur van Regio Rivierenland heeft op 19 juni de Ruimtelijke Strategische Visie vastgesteld. In de visie is ontwikkelruimte gemaakt voor de 3 economische speerpunten Agribusiness, Economie en logistiek en Recreatie en toerisme. Ook de bereikbaarheid en behoud van kwaliteit van het landschap nemen een prominente plaats in.

RIF-project ‘Taal en Gezondheid’: succesvolle conferentie

Het project ‘Taal en Gezondheid’ werd eind 2017 gesteund met een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland. Dit initiatief van Stichting Openbare Bibliotheek Tiel heeft tot doel om bij te dragen aan de leefstijlverandering van laaggeletterde werknemers in Rivierenland met betrouwbare, begrijpelijke en aantrekkelijke informatievoorziening over gezond leven. Hiervoor is het nodig dat diverse partijen de krachten bundelen. En dat doen zij! Op 12 juni 2019 organiseerden zeven organisaties de Conferentie Taal en Gezondheid in Ziekenhuis Rivierenland. Deze werd afgesloten met de belangrijke belofte om een actieve bijdrage te leveren aan een vitalere en gezondere omgeving.

Betuwse kersenseizoen geopend met veiling

Met de overhandiging van het eerste kistje Betuwse kersen aan burgemeester Hans Beenakker van Tiel is op dinsdag 4 juni 2019 het Betuwse kersenseizoen officieel geopend. Kersenteler Aart Blom overhandigde deze in Boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Daarnaast werden de eerste 10 kistjes kersen geveild. Met de opbrengst van €3040,- schaft Stichting HeartSafe AED’s aan.

RIF-project Slimme Mobiliteit: opening Zonnedak en Laadplein Culemborg

Overdekt parkeren en tegelijk je elektrische auto opladen met stroom van de panelen die je zelf financiert? Dat kan vanaf nu in de ecologische wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg. Hier is op een collectieve parkeerplaats het eerste coöperatief ontwikkelde zonnedak met laadplein van Nederland gebouwd. Het werd officieel geopend op woensdag 22 mei 2019. Dit prachtige groene initiatief is mede mogelijk gemaakt door ons Regionaal Investeringsfonds.