Nieuws 2017-04-26T13:44:33+00:00

Nieuws van FruitDelta Rivierenland

Op deze pagina presenteren wij het nieuws uit FruitDelta Rivierenland.

Klik op de foto van elk bericht om verder te lezen.

ROC Rivor ontvangt bijdrage van Rijk voor verbetering aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

Onze onderwijspartner ROC Rivor ontvangt een bijdrage uit het budget van het Regionaal Investeringsfonds mbo, afkomstig van het ministerie van OCW. Het extra geld voor ROC Rivor is beschikbaar via het privaat-publieke samenwerkingsverband ‘Ondernemend Rivierenland’. Hierin gaan ruim 50 regionale bedrijven en instellingen met ROC Rivor de komende 4 jaar onderwijs ontwikkelen.

Meer banen en vacatures in Rivierenland

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een (nieuwe) baan in onze regio, want de werkgelegenheid in Rivierenland groeit in vrijwel alle sectoren. Dit jaar kwamen er 2.200 banen bij, wat het banentotaal in onze regio op 101.400 brengt, een groei van 2,3%. De verwachting is dat er volgend jaar nog eens 1.700 banen bijkomen.

Logistiek ondernemers ontwikkelen projectideeën om sector vooruit te helpen

Logistieke ondernemers van Rivierenland troffen elkaar, Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en ons en 24 oktober in Van der Valk Hotel Tiel. Tijdens deze regionale bijeenkomst spraken we met elkaar over logistieke projecten. Het doel was vooral om (nieuwe) projectideeën te ontwikkelen of te toetsen of ideeën de logistieke sector vooruit kunnen helpen.

Vruchtbare samenwerking regio op KLM Open 2017 in Spijk

Van 14 t/m 17 september vond op golfbaan The Dutch in Spijk in onze gemeente Lingewaal het KLM Open 2017 plaats. Nieuw dit jaar was een gezamenlijke promotiestand ‘Toerisme & Recreatie’ van de gemeenten Leerdam, Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en FruitDelta Rivierenland op de KLM Open Expo om de regio te promoten en de bezoekers te binden aan de mooie regio. Ook organisaties en ondernemers droegen hun steentje bij aan de stand. Het was een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de O's in onze regio.