23 juni 2024 Terug

6e Nationale Kersenparty; geslaagd netwerkmoment

Vrijdag 21 juni vond de 6e Nationale Kersenparty plaats. Met trots kijken FruitDelta Rivierenland en gastgemeente Neder-Betuwe terug op een geslaagd netwerk event in de regio. Er kwamen bijna 200 personen naar het Laanboomhuis in Opheusden waar de Nationale Kersenparty dit jaar werd gehouden.

Lokale, regionale, provinciale en landelijke bestuurders waren aanwezig, evenals vertegenwoordigers van onze samenwerkingspartners en ondernemers in de regio. In informele sfeer vonden eerste kennismakingen plaats en werden bestaande contacten aangehaald. Ontmoetingen die leiden tot (toekomstige) samenwerking om positief verschil te gaan maken voor onze regio. Als regio hebben we de banden onderling weer versterkt en een mooi visitekaartje afgegeven aan de gasten buiten onze regio.

Na een eerste kop koffie trapte Jan Kottelenberg, burgemeester van Neder-Betuwe, af. Hij verwelkomde de gasten in de Neder-Betuwe. Een gemeente die zich kenmerkt door veel bedrijvigheid; een grote maaksector in het midden- en kleinbedrijf en volop agro business met als paradepaard de laanboomteelt. “Naar rijpe kersen klim je hoog”, haalde Kottelenberg het spreekwoord aan, “ofwel om iets goeds te bereiken, moet je je moeite getroosten, daar span je je graag voor in”, daarmee doelend op de gezamenlijke inzet voor de toekomst voor de inwoners van dit gebied.

Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta en burgemeester van West Betuwe, onderstreepte dat de opgaven ‘van-vandaag-en-morgen’ vragen om een intensieve samenwerking, “met Den Haag, met de provincie, met bestuurders van gemeenten, met ondernemers én vertegenwoordigers van brancheorganisaties”. Hij noemde Rivierenland “een fantastische regio waar wij trots op zijn en die wij, samen met u, iedere dag mooier maken”.

Hierna was het woord aan de Ridders van Gelre. Op hun eigen wijze en met een humoristische ondertoon, namen zij de gasten in vogelvlucht mee door de geschiedenis van Gelderland en Rivierenland in het bijzonder. De invloed van de rivieren, de bedrijvigheid die hier al plaatsvond terwijl Amsterdam nog onontgonnen gebied was.

Na het plenaire deel, was het tijd voor het netwerken. Alle ingrediënten, letterlijk en figuurlijk, waren aanwezig voor een goed gesprek en verbinding. Ook konden de gasten, dankzij de bereidheid en inzet van lokale ondernemers in de sector, zich onderdompelen in de wereld van de laanbomenteelt.

Bij vertrek kregen de gasten een verrassing mee. Met een bakje kersen en -hoe kan het anders in een bomengemeente- een kersenboompje in de hand, verlieten ze het terrein van het Laanboomhuis. Nogmaals dank aan alle aanwezigen; samen gaan we groeien.

 

Foto’s: 3JetFotografie

Meer nieuws
9 juli 2024 Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls Met het Regionaal StimuleringsFonds (RSF) stimuleert FruitDelta Rivierenland ondernemers en ondernemende inwoners om met vernieuwende ideeën en projecten bij te dragen aan de ontwikkeling van Rivierenland. De aanvragen uit de eerste ronde van 2024 zijn begin juli beoordeeld. Het Dagelijks Bestuur van FruitDelta Rivierenland kent een financiële bijdrage uit het fonds toe aan acht projecten. Lees meer over: Regionaal StimuleringsFonds geeft acht initiatieven financiële impuls
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”
24 mei 2024 Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland Vrijdagochtend 24 mei ontvingen wij Josje Majoor en Peter Leonhart van de “grootste vereniging van Nederland” (de ANWB) en mobiliteitsgedeputeerde Klaas Ruitenberg van de “mooiste provincie van Nederland” (Provincie Gelderland) in Regio Rivierenland. Lees meer over: Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland