07 december 2023 Terug

Arbeidsmigranten, een gezamenlijke aanpak in Rivierenland

Het convenant Huisvesting Internationale Werknemers dat begin juli is gesloten in Rivierenland is de aanleiding voor een seminar over het agenderen van de leefomstandigheden van arbeidsmigranten.

Webinar over leefomstandigheden arbeidsmigranten

In 2030 zijn er volgens gedeputeerde Vreugdenhil rond de 100.000 arbeidsmigranten in Gelderland. Een fors aantal waar we ons beleid op moeten inrichten. Wonen, maar ook leefomstandigheden in het algemeen, hebben aandacht nodig.

Een concreet middel in de ontwikkeling is de app MyInfo waar in verschillende talen informatie over Nederland en onze regio is te vinden.

Via de link kunt u het webinar terugkijken. De voorzitter is Wim Reedijk van Expertisecentrum FlexWonen, aan zijn rechterkant zitten wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe en Perry Ceelen van Regio Rivierenland (zie foto).

Daartegenover zit Gelders Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil en Kees Stob (Public Result). Johan van der Craats licht technische zaken toe over de app voor arbeidsmigranten.

Het convenant dat diverse partijen in de Regio Rivierenland hebben gesloten is een succesverhaal. De provincie Gelderland presenteert dat met de betrokkenen in een webinar om als voorbeeld te dienen voor andere regio's. 

bekijk het webinar
Meer nieuws
21 oktober 2024 Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst! Inwoners, organisaties en ondernemers met een vernieuwend idee in/met/voor/door de dorpen en het platteland in Rivierenland kunnen een beroep doen op subsidie vanuit het Europese programma LEADER. LEADER organiseert de komende maanden in de gemeenten in Rivierenland diverse bijeenkomsten waar initiatiefnemers hun idee kunnen voorleggen en meer informatie kunnen krijgen over de LEADER-subsidieregeling. De eerste inloopbijeenkomst is op 19 november a.s. in het Groene Huis in Zaltbommel. Lees meer over: Vernieuwend idee? Kom naar een LEADER-inloopbijeenkomst!
26 september 2024 De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel Vandaag overhandigde directeur Janneke Hakkert van FruitDelta Rivierenland het reizende kunstwerk ‘Parels van de Regio Deal’ aan burgemeester Frank van der Meijden. Met deze prachtige parelketting laten we inwoners zien hoe trots we zijn op de projecten die door de Regio Deal mogelijk zijn gemaakt. Lees meer over: De parels van de Regio Deal arriveren bij gemeente Tiel
17 september 2024 FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s Het kabinet wil structureel samenwerken met de regio’s. “Wij zijn blij met de aandacht van het kabinet voor de regio’s. Wij gaan graag met het Rijk in gesprek over structurele samenwerking en een langjarige investeringsagenda voor een toekomstbestendige regio”, aldus Servaas Stoop, waarnemend voorzitter van FruitDelta Rivierenland. Lees meer over: FruitDelta Rivierenland blij met aandacht voor belang en versterking van regio’s