07 december 2023 Terug

Arbeidsmigranten, een gezamenlijke aanpak in Rivierenland

Het convenant Huisvesting Internationale Werknemers dat begin juli is gesloten in Rivierenland is de aanleiding voor een seminar over het agenderen van de leefomstandigheden van arbeidsmigranten.

Webinar over leefomstandigheden arbeidsmigranten

In 2030 zijn er volgens gedeputeerde Vreugdenhil rond de 100.000 arbeidsmigranten in Gelderland. Een fors aantal waar we ons beleid op moeten inrichten. Wonen, maar ook leefomstandigheden in het algemeen, hebben aandacht nodig.

Een concreet middel in de ontwikkeling is de app MyInfo waar in verschillende talen informatie over Nederland en onze regio is te vinden.

Via de link kunt u het webinar terugkijken. De voorzitter is Wim Reedijk van Expertisecentrum FlexWonen, aan zijn rechterkant zitten wethouder Nees van Wolfswinkel van Neder-Betuwe en Perry Ceelen van Regio Rivierenland (zie foto).

Daartegenover zit Gelders Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil en Kees Stob (Public Result). Johan van der Craats licht technische zaken toe over de app voor arbeidsmigranten.

Het convenant dat diverse partijen in de Regio Rivierenland hebben gesloten is een succesverhaal. De provincie Gelderland presenteert dat met de betrokkenen in een webinar om als voorbeeld te dienen voor andere regio's. 

bekijk het webinar
Meer nieuws