06 juli 2023 Terug

Huisvesting internationale werknemers

Convenant met alle betrokken partijen


“Fatsoenlijke huisvesting en betrouwbare overheid”

Arbeidsmigranten zijn de onzichtbare kracht van onze economie. Helaas worden zij niet altijd goed gehuisvest, ook in Rivierenland niet.
Gemeenten, huisvesters en uitzendbureaus zetten zich via een convenant in voor goede huisvesting van arbeidsmigranten. Namens de betrokken gemeenten ondertekende wethouder Nees van Wolfswinkel het convenant. Van Wolfswinkel: “Ook arbeidsmigranten moeten kunnen rekenen op fatsoenlijke huisvesting en een betrouwbare overheid.”

Gedeelde verantwoordelijkheid

Met het convenant huisvesting internationale werknemers Regio Rivierenland spreken marktpartijen en gemeenten af om de kwaliteit van huisvesting en het leven van internationale werknemers in de regio Rivierenland te verbeteren. Dit doen de partijen samen, vanuit een gedeeld besef van verantwoordelijkheid en wetende dat partijen elkaar nodig hebben. Voldoende huisvesting van goede kwaliteit komt immers alleen van de grond als marktpartijen dit realiseren en gemeenten faciliteren.

Meer nieuws
29 mei 2024 Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen” PVV, VVD, NSC en BBB willen investeren in een structurele samenwerking met de regio. Daarvoor worden bestaande Regio Deals omgebouwd tot strategische investeringsagenda’s met afspraken over wonen, bereikbaarheid, onderwijs en economie. Lees meer over: Regio Rivierenland: “Meer aandacht voor regio’s biedt extra kansen”
24 mei 2024 Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland Vrijdagochtend 24 mei ontvingen wij Josje Majoor en Peter Leonhart van de “grootste vereniging van Nederland” (de ANWB) en mobiliteitsgedeputeerde Klaas Ruitenberg van de “mooiste provincie van Nederland” (Provincie Gelderland) in Regio Rivierenland. Lees meer over: Kennismakingsbezoek ANWB met provincie Gelderland in Rivierenland
23 mei 2024 FoodNL EU-Verkiezingsdebat Wij organiseerden op 23 mei, samen met AgriFood Capital, Greenport Venlo en Regio Foodvalley, bij de HAS green academy in ’s-Hertogenbosch, het FoodNL EU-Verkiezingsdebat. Lees meer over: FoodNL EU-Verkiezingsdebat