NIEUWS

Winnaars All-in Werkgeversprijs 2019

5 april 2019 – FruitDelta Rivierenland heeft hele goede werkgevers. Acht werkgevers uit onze regio wonnen in maart de All-in Werkgeversprijs 2019. Stuk voor stuk ambassadeurs met een hart voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wethouders uit onze acht gemeenten reikten de prijzen uit.

Dag van de 1000 Voorbeelden
De winnaars werden flink in het zonnetje gezet op de Dag van de 1000 Voorbeelden op 14 maart. VNO-NCW organiseerde deze dag. In nauwe samenwerking willen RW-POA Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, gemeente Buren en Neder-Betuwe samen met VNO-NCW Rivierenland invulling geven aan deze dag met de introductie van een werkgeversprijs voor inclusief ondernemerschap.

All-in werkgeverschap
All-in werkgeverschap betekent dat werkgevers (overheid/bedrijfsleven) werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt: een arbeidsmarkt waarin iedereen, dus ook mensen met een beperking, duurzaam en naar vermogen kunnen deelnemen. Steeds meer werkgevers nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden werknemers met een arbeidsbeperking een kans in hun organisatie. De aard van de inzet kan variëren; geboden kansen en mogelijkheden verschillen per werkgever. Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie. De werkgevers gunnen de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zodoende bieden deze werkgevers duurzaam werk en stellen iedereen in staat om naar vermogen bij te dragen aan de organisatie en zo volwaardig te participeren in de maatschappij. Deze werkgevers verdienen het predicaat ‘All-in werkgever’.

Dit zijn de winnaars!
Vergezeld met de bokaal en een traktatie voor het hele bedrijf bezochten de acht wethouders van de gemeenten in Rivierenland de winnaars om ze te feliciteren met deze prachtige prijs. Dit zijn ze, in willekeurige volgorde:

  • De Zoelensche Brug – gemeente Buren
  • De Arend – gemeente West Betuwe
  • Voet Personenvervoer – gemeente Culemborg
  • Jarno Goesten Champignons – gemeente Maasdriel
  • Boomkwekerij Huverba – gemeente Neder-Betuwe
  • Ravas – gemeente Zaltbommel
  • Maas en Waal Schoonmaak – gemeente West Maas en Waal
  • Medimpex – gemeente Tiel

Juryrapport
De jury beoordeelde de werkgevers op de inzet van duurzaamheid, motivatie en ambassadeurschap de genomineerde werkgevers en per gemeente een winnaar gekozen. De winnaars van de All- in Werkgeversprijs Rivierenland 2019 zijn werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie. Deze werkgevers denken creatief mee en creëren draagvlak binnen de organisatie, geven de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Met als doel duurzaam werk en participeren in de maatschappij. De winnaars zijn allen goede voorbeelden van werkgevers die laten zien dat het kan; inclusief werkgeverschap. Door hun motivatie inspireren zij hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland!