NIEUWS

Vruchtbare samenwerking regio op KLM Open 2017 in Spijk

Van 14 t/m 17 september vond op golfbaan The Dutch in Spijk in onze gemeente Lingewaal het KLM Open 2017 plaats. Nieuw dit jaar was een gezamenlijke promotiestand ‘Toerisme & Recreatie’ van de gemeenten Leerdam, Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal en FruitDelta Rivierenland op de KLM Open Expo om de regio te promoten en de bezoekers te binden aan de mooie streek. Ook organisaties en ondernemers droegen hun steentje bij aan de stand. Het was een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de O’s in onze regio.

KLM Open Expo: grootste golfbeurs van Nederland

De KLM Open Expo is de grootste golfbeurs van Nederland met ruim 40 exposanten op het gebied van golf, mode, reizen, vakantiewoningen en meer. Er viel veel te beleven voor jong en oud en de sfeer was alle dagen goed. De promotiestand werd bemand door medewerkers van de samenwerkende partijen. Tienduizenden bezoekers zagen wat Rivierenland en glasstad Leerdam te bieden heeft; een prachtige streek om vaker terug te komen!

Promotiestand
In de stand was volop promotiemateriaal beschikbaar van de highlights in het Rivierengebied en glasstad Leerdam, o.a. van het RBT Rivierenland. Evenals een impressie van fruit en streekproducten van ondernemers in de regio. Er waren ook palen van struinroutes en borden van het fietsroutenetwerk in Rivierenland van Uit®waardeaanwezig. Een fruitmozaïek van FruitDelta Rivierenland, gemaakt door de vrijwilligers van Stichting 4-Stromenland, fleurde de tent en diende tevens als promotie voor het regionale Fruitcorso, dat tegelijkertijd in Tiel plaatsvond. De overnachtingsmogelijkheden, de theetuinen en de restaurants zijn ook onder de aandacht gebracht. In een doorlopende film met promotievideo’s van alle partijen kregen de bezoekers de parels van de regio te zien.

Reacties bezoekers: wat biedt de regio veel!
Veel bezoekers waren verrast over wat de regio te bieden heeft aan recreatiegebieden, wandelpaden en fietsroutes, waarin je het groene rivierenlandschap kunt beleven en de rijke cultuurhistorie kunt proeven. De bezoekers waren ook enthousiast over de forten (Geofortfort Vurenkunstfort Asperen), Mariënwaerdt en musea (Nationaal GlasmuseumSlot Loevestein) die zij kunnen bezoeken, evenals over de vele overnachtingsmogelijkheden.

Terugblik
De manier waarop we met diverse partijen invulling hebben gegeven aan de promotie van Rivierenland en glasstad Leerdam, is een mooi voorbeeld van samenwerking in FruitDelta Rivierenland. Als samenwerkende partijen zijn wij tevreden over de opzet van de promotiestand en de locatie op het buitenplein. Een groot aantal bezoekers uit de regio, andere delen van Nederland en zelfs het buitenland heeft de stand bezocht. De bezoekers uit de eigen regio vonden de promotiestand een goede afspiegeling van het gebied. De bezoekers aan de stand waren enthousiast en over het algemeen zeer tevreden.

Evaluatie
De komende weken wordt het evenement geëvalueerd. Daarnaast heeft ook dit jaar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) tijdens het KLM Open onderzoek uitgevoerd onder de bezoekers naar de economische impact van het evenement voor de regio. De uitkomsten hiervan worden later bekendgemaakt.

Video: Recreatie en Toerisme in Rivierenland