Vrij, congres, wonen en bouwen, culemburg

Het congres ‘Wonen en bouwen in Rivierenland’ van donderdag 26 januari 2023 vindt plaats bij VRIJ in Culemborg. VRIJ is een smaakvolle locatie voor evenementen in een voormalige boerderij aan de Lekdijk.

GOED UIT DE VERF IN VRIJ

“We zochten een locatie waar we verschillende workshops konden organiseren en waar tegelijkertijd voldoende ruimte beschikbaar is voor het gezamenlijke programma,” vertelt Eline Stam van FruitDelta-Regio Rivierenland, die het evenement organiseert.

“Met Edwin Prins en Anita Kortman bereiden wij een veelzijdig programma voor. Daarbij willen we verschillende kanten van de woningbouwopgave in de regio Rivierenland aan bod laten komen. Die verscheidenheid vereist dat al die onderdelen goed uit de verf kunnen komen. Deze locatie leent zich daar uitstekend voor: goede techniek, logistiek en comfort” licht Eline Stam toe.
“Tevens is het prachtig gelegen, typisch rivierenland, met weids landschap aan de voet van de Lekdijk. En de boerderij en andere gebouwen zijn fraai ingericht.”

WOONMONITOR

Het programma van het congres is nog in ontwikkeling maar centraal op de dag staat de lancering van de Woonmonitor Rivierenland. De monitor wordt het kennisplatform voor iedereen die actief is met wonen en bouwen in Rivierenland.

De komende jaren staan we in de regio Rivierenland voor een forse woningbouwopgave. Niet alleen willen we de bouwproductie naar een hoger niveau tillen, er moet ook aandacht zijn voor voldoende betaalbare woningen en duurzaamheid. Daarom willen we zo veel mogelijk mensen die zich met de woningbouwopgave bezig houden in Riviereland ontvangen op deze inspireerde plek. Meer achtergrond vind je op de pagina wonen en bouwen in Rivierenland.

MEER NIEUWS

Begin december kunnen we meer vertellen over de hoofdspreker van het congres. En we verwachten later deze maand ook andere gasten en programmaonderdelen te kunnen presenteren.

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor het congres Wonen en Bouwen in Rivierenland (26 januari) via onderstaande knop.