NIEUWS

Verbindend ondernemerschap en multifunctionele landbouw

Hoe kunnen agrarische ondernemers door middel van nieuwe businessmodellen – naast de reguliere landbouwproductie – zorgen voor een hogere omzet? Dat was het onderwerp van de presentatie die het netwerk Platteland Rivierenland gaf op donderdag 20 april 2017 tijdens de LTO/Greenport-bijeenkomst in Zaltbommel rondom verbindend ondernemerschap.

Platteland Rivierenland

Verbinding met omgeving en burgers
De coördinator van netwerk Platteland Rivierenland, Jolijn Zwart-van Kessel (foto), belichtte tijdens haar presentatie de mogelijkheden van multifunctionele landbouw. Als voorbeelden noemde zij zorg, streekproducten, huisverkoop, educatie en rondleidingen. Dit zijn activiteiten die agrariërs naast de reguliere landbouwproductie kunnen oppikken. Om aan multifunctionele landbouwactiviteiten te kunnen verdienen, is het belangrijk dat er nieuwe (lokale) afzetketens ontstaan en daarmee een verbinding met de omgeving en haar burgers/consumenten.

Boer zoekt Verbinding
Tijdens de bijeenkomst daagden Jolijn Zwart-van Kessel, Lisanne Oskam en René Schepers agrarisch ondernemers, allen lid van LTO Noord afdeling westelijk Rivierengebied, uit om met hun bedrijf zélf de verbinding te zoeken met de samenleving. Lisanne Oskam is programmamanager ‘Boert Bewust’ en René Schepers praktijkschoolbegeleider van Wakker Boer. Jolijn hield de agrarisch ondernemers voor dat nieuwe businessmodellen kunnen ontstaan als zij de verbinding zoeken met de samenleving. “Beleving is een kans! Er kijken immers vele miljoenen mensen naar Boer zoekt Vrouw. De agrarische sector is geliefd en burgers zijn daar echt geïnteresseerd in. Dat zie je wel op open dagen!”

Logo Platteland RivierenlandSluit u aan bij het netwerk Platteland Rivierenland
In het netwerk Platteland Rivierenland werken ondernemers(organisaties), overheden, onderzoek, onderwijs en ondernemende organisaties samen om multifunctionele landbouw een stap verder te brengen. Mocht u geïnteresseerd zijn en deel willen nemen aan het netwerk, neem dan contact op met netwerk Platteland Rivierenland via de website.

Bekijk ook de video.