NIEUWS

Genieten van bloesem en fruit in Rivierenland met speciale app

Ieder jaar trekken de bloeiende boomgaarden in Rivierenland – dé fruittuin van Nederland – veel bezoekers. Om hier extra aandacht te geven, heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland een bloesemcampagne opgezet. Met onder meer een app en een toolkit. Via de bloesem- en fruitalertapp kunnen liefhebbers -thuis- genieten van de bloeiende fruitbomen.

De bloesemperiode is inmiddels afgelopen. Aan de fruitbomen verschijnen nu de eerste kleine vruchten. De bloesemalert app is dan ook overgegaan naar de fruitalert. Daarmee kan men zien wanneer het fruit rijp is en waar het te proeven en kopen is. Door de corona maatregelen is bezoeken van de boomgaarden momenteel niet mogelijk. Genieten van de fruittuin van Nederland zal voorlopig vanuit huis en op afstand moeten gebeuren.

Om de app nog verder onder de aandacht te brengen, heeft RBT ook een toolkit gemaakt voor ondernemers in de regio. De toolkit bevat (voorbeeld)berichten voor op social media kanalen of nieuwsbrieven en rechtenvrij beeldmateriaal.

De link voor het downloaden van de app en de toolkit is te vinden op https://rivierenland.biz/projecten/bloesemcampagne-2020/