NIEUWS

SUP-SUP-CLUB brengt stand -up paddle boarding naar de Betuwe

Nieuwe SUP-school in Heukelum met dependance in Amsterdam

30 april 2019 – Dit voorjaar opent de eerste SUP-school in de Betuwe. Bij de SUP SUP CLUB, opgericht door presentator Sol Wortelboer, kun je terecht voor SUP-lessen, verhuur en bijzondere tours bij zonsopgang en zonsondergang. De club opent op 10 april de deuren van de HQ (hoofdkwartier), gevestigd aan de rivier de Linge in Heukelum.

SUP-pen is de ideale balans tussen inspanning en ontspanning

SUP SUP CLUB laat het publiek de ideale balans tussen inspanning en ontspanning ervaren. Volgens oprichter Sol is de Linge een geweldige rivier voor suppen, oftewel stand-up-paddling. ,,Breng een bezoek aan de SUP SUP CLUB en ervaar zelf hoe leuk suppen is! Daarnaast is het is ook goed voor body & mind. Maak adembenemende SUP-tochten over rivier de Linge of laat je per boot naar de mooiste plekken in Rivierenland brengen. Op deze manier hoef je nooit meer hetzelfde stuk terug te paddelen.’’

SUP-pen naar de Betuwe dankzij Sol Wortelboer en steun van het RIF (Regionaal Investeringsfonds)

Sol, die meer het stadse leven gewend is, kan zijn geluk niet op in de Betuwe. Hij was afgelopen zomer vaak op het water te vinden met zijn SUP-board en genoot zo van al het moois dat deze streek te bieden heeft dat hij besloot om dit al suppend met anderen te willen delen. Vooral de magie rond zonsopgang en zonsondergang heeft hem doen besluiten zijn dromen op dit gebied te realiseren. Met steun van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) Fruitdelta Rivierenland gaat het avontuur nu echt beginnen.

Trending zomersport

Suppen is één van de trending zomersporten van de laatste jaren. De sport is best laagdrempelig en het lukt vrijwel iedereen om op de plank te blijven staan. Het mooie aan suppen is dat je meerdere ingrediënten hebt waardoor het leuk is om te doen: het is een gezellige bezigheid (vooral in grote groepen), je bent lekker in de buitenlucht met water alom en het is inspannend en tegelijkertijd ontspannend, bijna meditatief. Combineer dit met zonsopgang of zonsondergang en je hebt de SUP SUP CLUB.

Suppen heeft ook veel voordelen voor je lichaam. Het valt onder zowel cardio- als krachtsport en is een perfecte full-body activiteit. Je gehele lichaam moet namelijk goed samenwerken om je zowel van balans als peddelkracht te voorzien – met als gevolg dat je van top tot teen fysiek bezig bent. Tijdens het suppen verbruik je op toursnelheid daarom ongeveer 400 á 600 calorieën per uur. Volgens experts staat een uur intensief suppen zelfs gelijk aan ongeveer 19 kilometer hardlopen.

Lessen & verhuur

SUP SUP CLUB is er voor iedereen, jong en oud, ervaren of onervaren. In Heukelum kun terecht voor zowel verhuur als lessen. Ben je ervaren, ga dan met de beste gear op avontuur en ontdek al het moois op de Linge. Liever eerst een (privé) les? Laat je bij de hand nemen zodat je met een gerust hart de rivier op kan.

Mobiele sup-school

Naast het aanbod van lessen, tours en verhuur bij de HQ in Heukelum, is het ook mogelijk op ander locaties te suppen. Met de Land Rover Defender brengt de SUP SUP CLUB het suppen naar jou. Van de Betuwe tot Amsterdam. De club zal o.a. lessen aanbieden in samenwerking met Paaseiland Amsterdam, dat tevens in april wordt geopend.

Arrangementen voor bedrijven

Een gezonder lichaam en gezondere geest zorgen voor betere prestaties, productiviteit en minder verzuim op de werkvloer. SUP SUP CLUB helpt organisaties op het gebied van teambuilding, stressmanagement en vitaliteit en biedt arrangementen op maat voor groepen tot 12 personen.

SUPer sloep

Voor wie geen zin heeft om op de SUP-plank te staan, biedt de club ook boottochten op de Linge met luxe sloep. Ontdek de Betuwe vanaf het water en vaar langs verschillende boomgaarden en dorpjes.

Meer info:
www.supsupclub.com

Zie ook website SUP SUP Club >>