NIEUWS

Eerste Struingids 2020 alsnog uitgereikt

2 juni 2020Op dinsdag 26 mei werd de eerste nieuwe Struingids alsnog uitgereikt. Voorzitter van het speerpunt Recreatie en Toerisme in Regio Rivierenland en burgemeester van de gemeente Buren Jan de Boer ontving de gids uit handen van Jan van den Berg (Struingids). De openingshandeling stond gepland in maart tijdens de opening van het toeristisch seizoen, maar werd afgelast door de coronamaatregelen.

Burgemeester Jan de Boer neemt de eerste Struingids van 2020 in ontvangst.

Burgemeester De Boer is zelf een fervent wandelaar. “Het voordeel van struinen ten opzichte van wandelen is dat je echt helemaal weg bent in de natuur. Buiten de gebaande paden, waar je niet hoeft op te letten voor auto- of fietsverkeer.”

Struingids 2020
De tweede Struingids bevat zes nieuwe Struinroutes om er langs de rivieren op uit te trekken en natuurlijk veel aandacht voor cultuur, mensen, landschap & natuur. Eén route (“tussen Korne en Lek”) start in Buren. De gids is gratis op te halen op diverse ophaalpunten in het Rivierenland en is ook te bestellen op de website www.struingids.nl.

Regionaal Investeringsfonds
De Struingids is gemaakt dankzij meewerkende Rivierenlanders, ondernemers, organisaties en een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds(RIF). De Boer: “Goed dat het RIF initiatieven als de Struingids mogelijk maakt. Met alleen een goed idee kom je er soms niet en extra financiering maakt dan opeens veel mogelijk.”

Aanrader
“Als ik een wandeling zou moeten aanraden aan iemand die het Rivierengebied niet kent, zou ik voorstellen te beginnen in de oude binnenstad van Zaltbommel. De historie verruil je dan al snel voor de Martinus Nijhoffbrug. Op het eerste gezicht een saai stuk, maar als je goed kijkt een weergaloos infrastructureel project. Tien minuten later vind je jezelf helemaal ondergedompeld in de natuur van de Rijswaard en het landgoed Neerijnen.”

Betuwepad
“Zelf ben ik bezig met het realiseren van een nieuw streekpad: het Betuwepad. Een wandelpad met nationale allure, voor meerdaags wandelen in de Betuwe. We maken gebruik van een aantal bestaande paden en verbinden die opnieuw. Alles wat het Rivierenland bijzonder maakt zit erin: rivieren, kastelen en fruitgebieden. De plannen zijn al in een vergevorderd stadium. Als we de betrokken instanties op één lijn krijgen dan is oplevering in voorjaar 2022 realistisch.”