NIEUWS

Idee ‘Faalbokaal’ van EB-lid Cees Brouwer in Finale Gelderland Arbeidswijs

Wat is Gelderland Arbeidswijs?
Op maandag 11 december start om 9.00 uur de finale van Gelderland Arbeidswijs in het Huis der Provincie aan Markt 11 in Arnhem. Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject van provincie Gelderland dat in 2016 voor de eerste keer heeft plaatsgevonden. Dit jaar organiseert Wise Up Consultancy editie 2017 in opdracht van en samen met het Team Onderwijs en Arbeidsmarkt van provincie Gelderland. Er zijn veel mensen werkzoekend, terwijl veel Gelderse bedrijven op zoek zijn naar juist personeel. Er is een verschil tussen vraag en aanbod. Daarom is het traject Arbeidswijs in het leven geroepen.


Thema 2017

Het thema dit jaar: Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat? Duurzaamheid leeft! Begrippen als circulaire economie, recycling, smart industries, duurzame inzetbaarheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen passeren steeds vaker de revue. Maar wat betekent dit voor het onderwijs en de arbeidsmarkt? Het anders organiseren van leren en werken lijkt een gegeven, maar hoe?


Finale

Tijdens de finale van Gelderland Arbeidswijs verrassen de beste 5 ideeën ons met boeiende pitches. Zij strijden om de hoofdprijs van € 10.000 en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van hun idee. De online stemmers bepalen de publieksprijs. De publieksprijs wordt ook tijdens de finale bekend gemaakt en uitgereikt. De juryleden bepalen na het zien van de vijf pitches het winnende Arbeidswijs-idee.


Faalbokaal in finale!

De jury (zie hieronder) vond het idee zo vernieuwend dat het idee ‘Faalbokaal’ is genomineerd voor de eindronde. Dit is een idee van ons Economic Board-lid Cees Brouwer van ROC Rivor (foto) en Erik Kaemingk van Starling Work i.s.m. ROC Rivor.  In de huidige Facebook-samenleving draait alles om succes. Vooral om het laten zien van succes. ‘Wij zijn een bedrijf met 0 mislukkingen’. Nooit meer fouten mogen maken is killing voor innovatie. Om beter te worden, moet je experimenteren en fouten durven maken. En daar vol voor uit durven komen. In learning communities met deelnemers uit verschillende bedrijven en organisaties gaan we leren, lachen en creëren met elkaars falen. Kwetsbaar durven zijn wordt de nieuwe norm in samenwerken. We gaan dat van elkaar leren. De 10 meest aansprekende verhalen zetten we in een boekje en voor het beste verhaal wordt een faalbokaal uitgereikt.


Stem op dit idee!
Draag je dit idee ook een warm hart toe? Breng dan je stem hier op uit!

Klik hier om te stemmen op de Faalbokaal >>


Gastspreker André Kuipers – Astronaut en ambassadeur van de aarde

Gastspreker André Kuipers, astronaut en ambassadeur van de aarde, neemt de deelnemers deze ochtend mee op reis door de ruimte. Hij deelt zijn visie op het thema duurzaam leren en werken op bevlogen wijze met het publiek.


Programma
09:00-09:30 uur – Inloop met koffie & thee
09:30-09:45 uur – Opening dagvoorzitter Judith de Bruin, welkomstwoord gedeputeerde Michiel Scheffer, introductie team Gelderland Arbeidswijs en juryleden
09:45-10:45 uur – Spreker André Kuipers, astronaut en ambassadeur van de aarde
10:45-11:05 uur – 2 pitches
11:05-11:20 uur – Koffie en thee met wat lekkers
11:20-12:00 uur – 3 pitches
12:00-12:30 uur – Interactieve sessie
12:30-12:40 uur – Toelichting juryrapport pitches en prijsuitreiking winnaar
12:40-12:50 uur – Afsluiting
12:50-13:45 uur – Netwerklunch


Jury
– Michiel Scheffer, gedeputeerde provincie Gelderland economie, onderwijs & arbeidsmarkt en internationale betrekkingen
– Franske van Duuren, projectmanager Stichting kiEMT Kennis en Innovatie in Energie- en MilieuTechnologie
– Rolf Winter, ondernemer Wij zijn puik! en Met Gezond Boerenverstand
– Lodewijk van der Borg CEO Kaak Groep
– Marieke van den Brink, hoogleraar Gender & Diversity Faculteit Sociale Wetenschappen Radboud Universiteit Nijmegen
– Gijs de Bont, Lid College van Bestuur Helicon opleidingen en voorzitter Gelders bestuurlijk MBO-overleg


Meer weten en aanmelden?

Klik hier voor meer informatie >>