NIEUWS

Regionaal Investeringsfonds-project Gardenista overweldigend succes

24 mei 2019 – Gardenista is hét nieuwe jaarlijkse buitenevenement in FruitDelta Rivierenland. Het werd gehouden van 15 tot en met 19 mei 2019 op Kasteel Ophemert. Hier vonden de bezoekers alles omtrent groen en groenbeleving. Gardenista is mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland. Voor de aanleg van de infrastructuur nam het RIF 30% van de kosten voor haar rekening. De belangstelling was zo overweldigend, dat de organisatie bijna alle faciliteiten voor de bezoekers moest verdrievoudigen.

Wat is Gardenista?
Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met amusement en lekker eten. Naast groenexperts, heerlijke gerechtjes onder andere uit de eigen moestuin, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.

Meerwaarde voor recreatie en toerisme in de regio
FruitDelta Rivierenland kijkt terug op een fantastisch evenement. Hans Beenakker, voorzitter van FruitDelta Rivierenland, was uiteraard ook aanwezig bij de opening én nogmaals in het weekend als enthousiaste bezoeker: “Een aanwinst voor de regio, met een absolute meerwaarde voor de recreatie en het toerisme in FruitDelta Rivierenland, één van onze economische speerpunten.” Hij sprak hier ook over met Lodewijk Hoekstra van het populaire RTL4-programma Eigen Huis en Tuin in één van zijn vlogs. Met de bijdrage die Gardenista ontving uit het RIF kon de noodzakelijke infrastructuur van het evenement worden aangelegd. Hiermee werd een basis gelegd die ook volgend jaar weer kan worden gebruikt. Frits Hoogers, projectleider Gardenista: “De mensen van het Regionaal Investeringfonds Fruitdelta Rivierenland hebben vanaf het begin geloofd in Gardenista. Ze namen direct 30% van de kosten voor hun rekening. Zonder hun steun was Gardenista niet van de grond gekomen.’’

Regiobrede steun
Naast steun uit het RIF van FruitDelta Rivierenland ontving Gardenista ook bijdragen van Rabobank West Betuwe en Provincie Gelderland. Daarnaast bleek ook de inzet van vrijwilligers van Groei & Bloei van onschatbare waarde te zijn.

Meer foto’s en video’s zie je op www.gardenista.nl.