NIEUWS

RIF-project Gardenista gaat door na succesvolle eerste editie

11 november 2019 – Gardenista, het nieuwe jaarlijkse buitenevenement in FruitDelta Rivierenland, krijgt een vervolg in 2020. Dit jaar vond het plaats van 15 t/m 19 mei 2019 op Kasteel Ophemert. Het werd mede mogelijk gemaakt door ons Regionaal Investeringsfonds (RIF). Voor de aanleg van de infrastructuur nam het RIF 30% van de kosten voor haar rekening. De belangstelling was overweldigend en daarom zal het in 2020 worden gehouden van 20 t/m 24 mei.

Lees hier alles over de eerste editie >>

Uniek

Gardenista is uniek in Nederland. Er is geen enkel evenement dat alle disciplines van de groene sector een plekje biedt op één locatie: Kasteel Ophemert. De inhoud maakt het feestje compleet. De ambitie is dat Gardenista ieder jaar weer een beetje groeit tot een bloeiend groen festival.

Bijdrage RIF

Met de bijdrage die Gardenista ontving uit het RIF kon de noodzakelijke infrastructuur van het evenement worden aangelegd. Hiermee werd een basis gelegd die ook volgende edities weer kan worden gebruikt. Frits Hoogers, projectleider Gardenista: “De mensen van het Regionaal Investeringfonds Fruitdelta Rivierenland hebben vanaf het begin geloofd in Gardenista. Ze namen direct 30% van de kosten voor hun rekening. Zonder hun steun was Gardenista niet van de grond gekomen.’’ Naast steun uit het RIF van FruitDelta Rivierenland ontving Gardenista ook bijdragen van Rabobank West Betuwe en Provincie Gelderland. Daarnaast bleek ook de inzet van vrijwilligers van Groei & Bloei van onschatbare waarde te zijn.

Versterking gezocht!

Het kleine team van Gardenista zoekt versterking: iemand die het team secretarieel wil ondersteunen, een programmamaker en een redacteur die teksten wil schrijven voor pers, website en nieuwsbrieven. Het festival draait helemaal op vrijwilligers. Dit jaar hielpen bijna 130 mee om er een groot succes van te maken. Zowel tijdens de voorbereiding als gedurende en na het festival. Meewerken? Klik hier om je aan te melden.

Ticketprijzen en vroegboekkorting

Gardenista heeft aantrekkelijke vroegboekkortingen voor wie vóór 1 januari 2020 tickets koopt. Dan doe je hier.