NIEUWS

SUPPEN TEGEN DE HITTE IN RIVIERENLAND

Regionaal Investeringsfonds FruitDelta Rivierenland maakt suppen aan de Linge mede mogelijk

25 juli 2019 – De SUP SUP CLUB in Heukelum heeft een bijdrage ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland, het samenwerkingsverband van overheid, ondernemers, overheid, onderzoek en ondernemende inwoners in Rivierenland. Hiermee draagt FruitDelta Rivierenland bij aan dit verkoelende initiatief van de toeristisch-recreatieve ondernemers. En aan het waterplezier van talloze mensen binnen en buiten de regio.

Toerisme en recreatie in Rivierenland stimuleren
Met een overdaad aan natuur, water, cultuurhistorie en mogelijkheden voor actief bezig zijn en ontspannen is de regio FruitDelta Rivierenland een aantrekkelijke recreatieve hotspot. De streek is verrijkt met een nieuw bedrijf dat bezoekers een unieke belevenis biedt. Bij de SUP SUP CLUB in Heukelum kun je ‘suppen’. Staand op een groot surfboard beweeg je je voort over het water met een lange peddel. Met Recreatie & Toerisme als economisch speerpunt (naast Economie & Logistiek en Agribusiness), stimuleert FruitDelta Rivierenland toeristisch-recreatieve ondernemers die bijdragen aan de ontwikkeling van onze regio. De steun uit het RIF was voor de SUP SUP CLUB het zetje om te water te gaan.

Langgekoesterde droom
Sol Wortelboer en Rosanne Boas zijn de oprichters van de SUP SUP CLUB. Naast ondernemer is Sol ook werkzaam in de wereld van film en televisie. Dat doet hij achter de schermen, maar ook ervoor als presentator, bijvoorbeeld van de programma’s Peking Express, RTL Sport Update, Shownieuws en RTL Gangmakers. Rosanne is marketeer en verantwoordelijk voor de marketing en PR van het bedrijf. Zij kent de streek goed, want zij heeft haar wortels in Rumpt. Het opzetten van een supschool was een langgekoesterde droom, die na een oriëntatie in de gemeente West Betuwe steeds concreter werd. De gemeente attendeerde de ondernemers op de mogelijkheden van het RIF. Aangezien suppen de snelst groeiende watersport is en de twee over frisse en slimme ideeën beschikten om het ook in onze regio te laten groeien, klopten zij aan bij het loket van het fonds.

Sol Wortelboer (foto: David Wolf)

Een gezond en gelukkig Rivierenland
Met de bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds konden de ondernemers de noodzakelijke items aanschaffen waarmee het bedrijf zijn plannen kan uitvoeren: sup-verhuur, privé- of groepslessen, sup-tours, boottochten en suppen op een locatie naar wens. Sol: “Wij willen de verbindende factor zijn tussen genieten van de natuur, plezier en lichamelijke beweging. Want die is noodzakelijk voor het welzijn van mensen. Omdat je continu op je plank moet balanceren, gebruik je al je spieren om te blijven staan. Samen met het peddelen maakt dat een complete workout. Wij gaan voor een ideale balans tussen inspanning en ontspanning. Het is ons doel om bij te dragen aan een gezond en gelukkig Rivierenland en daarvoor het suppen heel toegankelijk maken.” Dat doel wil Sol niet in zijn eentje bereiken. Hij zoekt actief het contact met andere ondernemers om arrangementen te ontwikkelen voor een breed publiek.

De fruitdelta ontdekken vanaf het water
Hoewel er op elk moment van de dag gesupt en gevaren kan worden, onderscheidt SUP SUP CLUB zich door specifiek met zonsopkomst en -ondergang het water op te gaan. Sol: “Die momenten zijn hier magisch en perfect voor adembenemende suptochten op de Linge. Wij brengen mensen per boot naar de mooiste plekken in Rivierenland. Ik merk dat onze streek een grote aantrekkingskracht uitoefent op mensen uit de grote steden. Zelf zijn wij vanuit Amsterdam hierheen verhuisd en wij zien dat ook veel vrienden de fruitdelta aan het ontdekken zijn. En hoe magisch het is om dat te doen vanaf het water. Die rust hier, dat is pure rijkdom!”

Meer bereiken met elkaar
Sol en Rosanne zijn zeer blij met de bijdrage uit het RIF: “Wij hebben de aanvraag voor een bijdrage uit het Regionaal Investeringsfonds echt met ons hart gedaan. Daardoor zijn er deuren voor ons opengegaan. Wij zijn goed begeleid en hebben concrete handvatten gekregen. Ook kregen wij de kans ons kort te presenteren tijdens bijeenkomsten en andere ondernemers te ontmoeten. Het RIF stimuleert creativiteit en zorgt voor draagvlak. Dat hebben ondernemers nodig om niet alleen als bedrijf te kunnen groeien, maar samen in en voor de regio. Met elkaar kunnen wij meer bereiken!”

Korting voor iedereen uit FruitDelta Rivierenland!
Kom je uit de regio FruitDelta Rivierenland, dan krijg je € 3,- korting per persoon bij de SUP SUP CLUB. Dit is precies het bedrag dat de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal of Zaltbommel per inwoner storten in het Regionaal Investeringsfonds. Als dank hiervoor geeft de SUP SUP CLUB dit bedrag als korting terug aan klanten uit deze gemeenten. Voor informatie: www.supsupclub.com

Op 21 september opent het digitale loket van het RIF weer. Hier kan een verzoek worden ingediend voor een financiële bijdrage waarmee een goed initiatief kan worden gerealiseerd dat de regio zal versterken en ontwikkelen.

Klik hier voor alle informatie.