NIEUWS

FruitDelta Rivierenland gastheer Fruitcorso

FruitDelta Rivierenland gaat voor meerdere jaren het gastheerschap vervullen van het Fruitcorso, dit jaar op 16 september. Daarnaast organiseren wij op vrijdag 15 september – de dag vóór het corsoweekend – een inspiratiebijeenkomst voor partners en bestuurders op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Dit netwerkevent is een nieuwe loot aan de (fruit)boom die Fruitcorso heet en brengt de partners van FruitDelta Rivierenland op inspirerende wijze samen.

FruitDelta Rivierenland op de kaart
Met het gastheerschap van het Fruitcorso geeft het Dagelijks Bestuur van Regio Rivierenland uitvoering aan een besluit van het Algemeen Bestuur om FruitDelta Rivierenland – als samenwerkingsverband van overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek, organisaties en ondernemende inwoners – beter op de kaart te zetten. Het gastheerschap past in de opgave Lobby en Branding van de regio en ondersteunt daarnaast het Fruitcorso, dat tot ons cultureel erfgoed behoort.

Landelijke uitstraling
Hans Beenakker, voorzitter van Regio Rivierenland en de Economic Board van FruitDelta Rivierenland (rechts op de foto): “Wij maken ons sterk om onze regio op de kaart te zetten. De pas gehouden en succesvolle Kersenparty past daar goed bij. Met het Fruitcorso speelt Rivierenland zich al vele jaren in de kijker. Het evenement is een mooi uithangbord voor de regio. Het heeft niet alleen een regionale, maar ook een landelijke uitstraling. Met de inspiratiebijeenkomst kunnen we laten zien hoe we elkaar kunnen versterken en leggen we nieuwe contacten voor de toekomst.”

Inspiratiebijeenkomst FruitDelta Rivierenland
De nieuwe inspiratiebijeenkomst biedt een extra gelegenheid aan partners van FruitDelta Rivierenland om elkaar te ontmoeten. Het event vindt op vrijdag 15 september plaats tussen 17.00 uur en 20.30 uur in Tiel en kent een interessant programma (dat wij later bekend zullen maken). Als tipje van de sluier kunnen wij alvast zeggen dat speciale gasten en sprekers hun opwachting zullen maken. Ook zullen wij met trots projecten van ondernemers en samenwerkingsverbanden de revue laten passeren die in de eerste ronde van het Regionale Investeringsfonds een bijdrage hebben ontvangen. Het gezamenlijk bewonderen van de fruitmozaïeken aan de gracht bij nacht mag uiteraard ook niet ontbreken.

Opening tweede ronde Regionaal Investeringsfonds
Tijdens de bijeenkomst openen wij ter plekke de tweede ronde van het Regionaal Investeringsfonds voor met name MKB-ondernemers. Ondernemers met een goed idee, kunnen zich hier alvast inlezen ter voorbereiding.

Stichting 4-Stromenland blij met gastheerschap
Rian Verwoert, voorzitter van Stichting 4-Stromenland, is enthousiast: “We zijn hier natuurlijk heel blij mee. Het is fantastisch dat de Regio straks de gastheer zal zijn en dat zij die rol van ons overneemt. Wij zullen op onze beurt FruitDelta Rivierenland ondersteunen bij alle werkzaamheden die daarbij horen. Het gastheerschap is ook een mooie erkenning voor ons fruitfestijn.”

Klik hier voor alle informatie over het Fruitcorso.