Puur Betuws op zoek naar lokale groenten

Puur Betuws is in 2020 succesvol van start gegaan met een webshop waar meer dan 30 leveranciers uit heel Rivierenland aan meedoen en Betuwse, Bommelerwaardse en Land van Maas en Waalse producten worden aangeboden. Beter voor alles en iedereen: het landschap, de biodiversiteit, de lokale economie, de duurzaamheid en de gezondheid en op termijn ook de werkgelegenheid. Eén van de zaken die de verdere groei van Puur Betuws belemmert is het feit dat er in deze regio te weinig groenten worden gekweekt. Daarom roept de coöperatie  lokale producenten op om mee te doen. Maandag 18 januari organiseert Puur Betuws een -online- bijeenkomst waarin lokale producenten wordt gevraagd mee te denken over het vergroten van het lokale aanbod aan groente.

Steeds meer klanten weten Puur Betuws te vinden, ook professionele. De coöperatie kan hen echter en niet alles leveren wat ze vragen, omdat er te weinig boeren zijn die groenten telen. Puur Betuws is ervan overtuigd dat er meer lokaal voedsel kan worden verkocht -juist ook aan professionele afnemers- als er een groter aanbod aan lokale groenten is.

Oproep van Puur Betuws aan lokale producenten

We weten vrij zeker dat er meer lokaal voedsel kan worden verkocht (juist ook aan professionele afnemers) als er een groter aanbod aan lokale groenten is. Dus, eigenlijk zeggen we: producenten, er is grote vraag, wil je meedoen?

Denk met ons mee om een groter lokaal aanbod aan groente te krijgen

We nodigen jou uit om met ons een middag te besteden om deze vraag echt een stap verder te brengen. We willen een gezelschap hebben van mensen die

• land en/of kas(sen) ter pacht of in verkoop aan kunnen bieden
• als (jonge) boer land zoeken
• kunnen helpen bij de financiering
• kunnen helpen bij de aanpak en opzet van de tuinderij.

Met als ambitieus doel om direct na deze winter met een of meerdere tuinderijen in de Betuwe te starten en die qua teeltplan zo optimaal met elkaar en bestaande tuinderijen te laten samenwerken. Per tuinderij is 1500 à 2000 m2 al voldoende, want tuinbouw heeft niet veel grond nodig. Grotere stukken land zijn natuurlijk ook welkom!

Doe mee op 18 januari
Dus, heb je nog een stukje land, en/of een of meerdere ongebruikte kassen? Of, ben je een jonge boer die op zoek is naar land in de Betuwe? Ben je geïnteresseerd om te helpen met de startfinanciering? Of voel je je uitgenodigd omdat jouw netwerk hier interessant kan zijn? Stuur een mail naar info@puurbetuws.nl en meld je aan voor de online bijeenkomst op maandag 18 januari, van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Publicatiedatum: 4 januari 2021