NIEUWS

Puur Betuws

Puur Betuws verovert rivierenland gemeente voor gemeente

6 april 2021Puur Betuws is het kersverse lokale korte keten voedselinitiatief van de Betuwe, het land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Vanaf zomer 2020 levert het steeds meer lokale producten via een online winkel op puurbetuws.nl en bezorgt het de boodschappen vijf werkdagen per week met eigen transport bij de klanten thuis.

De opstartfase is voorbij, dus dit jaar timmert Puur Betuws, samen met nu al meer dan 40 leveranciers, serieus aan de weg om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de meer dan 500 lokale, sociale en erg lekkere streekproducten deze regio in de aanbieding heeft. Denk niet alleen aan de prijswinnende wijnen van Betuws Wijndomein, of de lokale walnootpasta van Veld 4, maar ook aan vlees, vis, groente, sappen, jams en nog veel en veel meer. Voedsel dat niet alleen geweldig smaakt, maar waarmee je als consument bovendien je eigen lokale economie, een aantrekkelijker landschap en sociale werkgelegenheid steunt.

De uitgestrektheid van de regio is een uitdaging
Deze regio kent veel prachtig platteland, afgewisseld met kleine dorpjes en pittoreske stadjes. Voor een korte keten initiatief is dat best lastig. Want iedereen snapt dat je al heel snel veel kilometers maakt voor één bestelling. Vandaar dat Puur Betuws deze regio nu per gemeente en per kern wil laten kennismaken met het dit initiatief en de heerlijke producten in de webshop. In de maand april is het de beurt aan Geldermalsen en omliggende dorpen. Puur Betuws zal dan zichtbaar zijn op de markt, flyeren in zoveel mogelijk wijken, een aanbieding hebben speciaal voor Geldermalsen en samen met zoveel mogelijk leveranciers uit deze kernen actief op zoek gaan om in Geldermalsen nog meer klanten te vinden en nog extra pickup points te vinden in de overige kernen van de gemeente.

In mei is Tiel aan de beurt en in juni Culemborg. Na de zomer staat in ieder geval Zaltbommel al op de agenda.
In al deze kernen gaat Puur Betuws flyeren en posters ophangen, maar kunnen verenigingen, clubs en groepen Puur Betuws ook uitnodigen om eens wat te komen vertellen (ook digitaal). En, Puur Betuws zoekt ook in deze kernen ondernemers of particulieren die een lokaal pickup point willen worden en mensen die kunnen helpen bij het flyeren en verspreiden van de posters.

Raak betrokken
Heeft u een winkel, balie, of marktkraam? En heeft u tijd en zin om bij dit sociale, duurzame en lokale initiatief betrokken te raken? Stuur een mailtje naar info@puurbetuws.nl.

Wilt u in één van deze kernen meehelpen om Puur Betuws onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk consumenten? Bijvoorbeeld via uw vereniging, school, kerk of club, neem dan ook gerust contact op via info@puurbetuws.nl. Puur Betuws is namelijk meer dan alleen een winkel. Puur Betuws is een coöperatie waarvan leveranciers, maar ook klanten en andere betrokkenen lid kunnen worden. Het doel is het regionale rivierenlandse voedsellandschap circulairder, lokaler, gezonder, lekkerder, socialer en biodiverser te maken. Zodat dit prachtige rivierenlandschap steeds voedsel kan leveren voor de eigen bewoners en al doende steeds aantrekkelijker wordt. Ook voor al die bezoekers die we ieder jaar weer mogen ontvangen.

Kijk voor meer informatie over de opzet en aanpak op de website van Puur Betuws. Puur Betuws is een van de vele regionale projecten die ondersteund is vanuit het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland. Daarnaast is het een van de 27 projecten die onderdeel zijn van de Regio Deal FruitDelta Rivierenland.