NIEUWS

Poolse zustergemeente van Neder-Betuwe maakt kennis met FruitDelta Rivierenland

13 november 2018 – Samenwerking moet je vieren! Neder-Betuwe, één van onze Rivierenlandse gemeenten, werkt al 30 jaar samen met de gemeente Pępowo in Polen. Om de samenwerkingsverjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, toog een delegatie van de gemeente Neder-Betuwe naar de Poolse zustergemeente. Daarbij namen zij flink van de gelegenheid gebruik om FruitDelta Rivierenland meer bekendheid te geven over de grens.

Kwaliteiten proeven
Locoburgemeester Hans Keuken van de gemeente Neder-Betuwe kwam uiteraard niet met lege handen. Hij overhandigde de burgemeesters en raadsleden van Pępowo en buurgemeente Pakoslaw onze FruitDelta-tas met daarin een aantal leuke presentjes uit onze regio. Zodoende konden de ontvangers zowel letterlijk als figuurlijk onze kwaliteiten proeven. Hans Keuken verzorgde tijdens de officiële bijeenkomst met zijn Poolse collega’s een presentatie over de intergemeentelijke samenwerking in Rivierenland.

Hans Keuken biedt na zijn presentatie zijn Poolse collega’s verrassingen uit FruitDelta Rivierenland aan

Samenwerking verrijkend en leerzaam
Naast 30 jaar samenwerking vierden de internationale bestuurders en raadsleden ook 100 jaar onafhankelijkheid. Van Polen in het algemeen en de gemeente Pępowo in het bijzonder. Locoburgemeester Hans Keuken: “De 30-jarige band tussen de gemeenten Pępowo en Neder-Betuwe is voor ons beide al vele jaren verrijkend en leerzaam. We hebben in die tientallen jaren veel kennis gedeeld en geweldige ervaringen opgedaan.”

De bestuurders en raadsleden uit Pępowo en Neder-Betuwe gezusterlijk op de groepsfoto