NIEUWS

Open kersendagen: succesvol streekbelevingsconcept in onze regio

17 juli 2018 – In het weekend van 7 en 8 juli werden voor de derde keer de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. De Open Kersendagen zijn het hoogtepunt van het kersenseizoen in Rivierenland, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien en kunnen ervaren hoe het er in de boomgaard anno 2018 aan toegaat. De Open Kersendagen zijn onderdeel van een te ontwikkelen fruitattractiepark rondom streekbeleving, een initiatief van ondernemer Aart Blom. 

Landelijk nieuws
Het was topdrukte tijdens de Open Kersendagen in Wadenoijen. Er was een bijzonder gevarieerde kramenmarkt met oude ambachten, een muziekfeest en allerlei andere activiteiten. Zeer succesvol was de kersenexpress waarbij mensen door de boomgaard werden rondgereden, uitleg over de kersenteelt kregen en uiteraard zelf konden plukken en proeven. Piet Paulusma zond op zaterdagavond live het weerbericht uit vanuit de boomgaard, waardoor het kersenevenement landelijk in het nieuws kwam.

Verdubbeling aantal bezoekers
De derde editie van de Open Kersendagen trok bezoekers uit het gehele land. Met meer dan 6000 bezoekers over beide dagen, was sprake van bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Fruitbeleving voor jong en oud
Ondernemer Aart Blom heeft zijn concept gebaseerd op vier pijlers: retail, gastronomie, dagrecreatie en evenementen. In het fruitattractiepark kunnen de bezoekers zien hoe streekproducten worden gemaakt. Zij kunnen proeven, eten en drinken en de producten kopen. Het aanbod zal meebewegen met de seizoenen, zodat geen bezoek hetzelfde zal zijn. Er zullen steeds kleine, seizoensgebonden evenementen worden georganiseerd en er zal voor jong en oud altijd iets nieuws te zien en te doen zijn.

Bijdrage aan omzetgroei recreatie en toerisme
De ambitie van het economische Speerpunt Recreatie & Toerisme van FruitDelta Rivierenland is om elk jaar een omzetgroei van 5% te realiseren. Dit initiatief gaat hieraan bijdragen. Het streekbelevingsinitiatief is een goed voorbeeld van hoe de samenwerking binnen FruitDelta Rivierenland tussen overheid (Regio Rivierenland en de gemeente Tiel), organisatie (RBT Rivierenland) en ondernemer (fruitteler Aart Blom) tot een succes kan leiden.