NIEUWS

Officiële start Laanboomhuis in Agro Business Centre (ABC) Opheusden een feit

1 maart 2019 – Maandag 4 februari 2019 is de eerste fysieke handeling voor de bouw van het Laanboomhuis in het Agro Business Centre (ABC) in Opheusden verricht door gedeputeerde Peter Drenth van de provincie Gelderland. Het Laanboomhuis zal naar verwachting voor 1 april 2020 geopend worden.

Wethouder Hans Keuken van Neder-Betuwe zei trots te zijn dat “het Laanboomhuis een prominente landmark wordt voor de gemeente Neder-Betuwe en het ABC-terrein”. Het Laanboomhuis geeft de kwekers van Tree Centre Opheusden een kans om zich op Europees niveau te onderscheiden. “Het maakt hiermee het ABC-terrein en het laanboomcluster in de regio nog meer compleet”, vertelde Kees van Rooijen, voorzitter van Tree Centre Opheusden. Onder toeziend oog van veel belangstellende boomkwekers en relaties is het bouwbord, op de locatie waar het Laanboomhuis gaat komen, onthuld door middel van een ‘echte’ bomenkraan van Vlastuin Mechanisatie. Gedeputeerde Peter Drenth gaf aan trots te zijn op de verschillende pacten waaronder het Laanboompact. Door de geslaagde samenwerking binnen de pacten worden ook echt zaken gerealiseerd.

Het geheel – zowel het Laanboomhuis als ook de tuin die rond het gebouw komt – wordt een plek waar innovaties, verduurzaming en kennisverbreding op het gebied van boomteelt de boventoon voeren. Een lang gekoesterde droom van de boomkwekers in het werkgebied van Tree Centre Opheusden komt hiermee een stap dichterbij. Ondernemers uit de gehele keten leggen verbinding met onderwijsinstellingen (o.a. Helicon) en specialisten. Vorig jaar werd daarom een bijdrage uit de gebiedsgerichte opgave voor dit project beschikbaar gemaakt. De ontwikkeling van het gebied kan op steun rekenen van de partijen in het Laanboompact, Greenport Gelderland en Regio Rivierenland. Het ontvangt mede daarom een bijdrage vanuit de provincie.

Er zijn inmiddels vier aan de laanboomteelt gelieerde bedrijven gevestigd. Het ABC is een duurzaam bedrijvenpark van circa 35 hectare (groen, gebouwen, water, wegen) in het zuidelijke deel van Opheusden. Het ABC is met het openbaar vervoer en met eigen vervoer uitstekend bereikbaar.

Meer informatie over het Agro Business Centre in Opheusden is te vinden op www.treecentreopheusden.nl