NIEUWS

Kersenseizoen weer van start: de Kersenwinkel opent op Hemelvaartsdag

18 mei 2020Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, opent de Kersenwinkel van boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen haar deuren weer. De eerste kersen die verkocht worden komen nog uit de kas. Een week later, begin juni, worden de eerste Betuwse kersen van de koude grond verwacht. De Kersenwinkel is een initiatief van kersenteeltbedrijf Betuwe Kers B.V.

Kersenteler Aart Blom van Betuwe Kers B.V. verwacht een goed kersenseizoen dit jaar, maar we zullen nog even geduld moeten hebben. “Door de zachte winter hadden we verwacht de eerste kersen van de koude grond al eind mei te kunnen plukken”, vertelt Aart. “Maar door de koude nachten in april en nu ook nog in mei zijn de eerste kersen niet eerder rijp dan in de eerste week van juni.” Gelukkig stijgen de temperaturen volgende week weer én wordt het prachtig weer met de opening van de Kersenwinkel.

Zelf plukken
Ook dit jaar kunnen bezoekers zelf kersen komen plukken in de boomgaard. “Naar verwachting kan dit vanaf half juni weer”, aldus Aart. “Het zelf plukken kan in een aangegeven gedeelte van de boomgaard.” De hoeveelheid kersen zal dit jaar wel iets minder zijn dan vorige jaren. Door de nachtvorst rijpen er minder kersen aan de boom. Het gevolg is dat de prijs per kilo kersen dit jaar hoger uit zal komen.

Coronamaatregelen 
Aart: “De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers stellen wij voorop. Daarom nemen we in de Kersenwinkel en in de boomgaard extra maatregelen om de risico’s tot een minimum te beperken. We zorgen voor voldoende ruimte tussen de plukkers en er is een duidelijke looproute in verband met de coronamaatregelen.”

Assortiment
Naast kersen is er een uitgebreid assortiment van producten uit de Betuwe te vinden in de Kersenwinkel. Denk aan zacht fruit als aardbeien en frambozen, diverse fruitpakketten en Greetje Fruitbeleg. Zes Betuwse zachtfruittelers leveren hun fruit aan Greetje, die er heerlijk fruitbeleg van maakt. De Kersenwinkel is vanaf 21 mei elke dag van 9.00 uur tot 21.00 uur geopend. Er kan zowel contant betaald als gepind worden.

Locatie
De boomgaard d’n Kerkewaerdt ligt ter hoogte van kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen en Goed bereikbaar vanaf de rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen. Parkeren is gratis. Meer info: kijk op www.betuwekers.nl

Fruitbelevingspark Streeckerij De Betuwe
Betuwe Kers (Aart Blom) heeft ook plannen om een recreatief fruitbelevingspark te openen rond fruit en andere streekproducten. Om dit idee verder vorm te geven, moeten er de nodige onderzoeken worden gedaan. Voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek kreeg Aart Blom in 2019 een bijdrage vanuit het Regionaal Investeringsfonds.

Foto: René van IJzendoorn