NIEUWS

Nieuwe mbo-opleiding Fruit Tech Campus: ‘Mechatronica in Food’

6 april 2021 – Fruit Tech Campus, in samenwerking met het bedrijfsleven en Aeres Tech, starten een nieuwe versnelde mbo-opleiding opleiding ‘Mechatronica in Food’. Deze bbl-opleiding (niveau 3) heeft een duur van twee jaar en start per september 2021.

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor de (toekomstige) service monteur en medewerker technische dienst die al werkt of aan de slag wil in de foodindustrie, én die zich wil (door)ontwikkelen in de mechatronica van sorteer- en verpakmachines.

Bedrijfsleven
Bedrijven gespecialiseerd in de bouw van sorteer- en verpakmachines en bedrijven die het centrum zijn voor sorteren en verpakken van food, zijn aangesloten bij de Fruit Tech Campus. Denk aan bedrijven als Greefa en FruitMasters. Greefa is de internationale koploper in machines voor de fruit verwerkende industrie. FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland en begeleidt het fruit vanaf de teelt, naar sorteren en verpakken, tot aan de aanschaf door de consument. Door de inzet van experts en faciliteiten van deze bedrijven in de opleiding, is er een blijvende impuls op de kwaliteit van de opleiding. Zo beschik je als deelnemer van de opleiding dus voortdurend over de nieuwste kennis en innovaties.

De opleiding
Met deze opleiding kunnen studenten versneld een landelijk erkend mbo-diploma behalen. Zij worden opgeleid tot vakbekwaam techneut en hebbeen met deze leerwerkbaan een vast salaris. De opleidingskosten worden door de meeste werkgevers betaald. Geïnteresseerden kunnen op donderdag 20 mei van 19:00 tot 20:00 deelnemen aan een online informatieavond. Aanmelden kan hier. Meer weten over de opleiding? Kijk op de website van de Fruit Tech Campus.

De nieuwe mbo-opleiding van de Fruit Tech Campus kwam, samen met de hbo minor Watermanagement in de fruitteelt, ook aan bod tijdens het webinar dat FruitDelta Rivierenland op 19 maart organiseerde over de arbeidsmarkt van de toekomst.

De Fruit Tech Campus is een van vele projecten die ondersteund is vanuit het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland. Daarnaast is het een van de 27 projecten die onderdeel zijn van de Regio Deal FruitDelta Rivierenland.