NIEUWS

Nieuwe naam Fruitcorso en thema Inspiratiebijeenkomst bekend: ‘De kracht van innovatie’

11 juli 2018 – Op zaterdag 15 september vindt voor de 58e keer het jaarlijkse Fruitcorso plaats in Tiel. Dit keer is de samenwerking van organisator Stichting 4-Stromenland met FruitDelta Rivierenland nog intensiever. Daarom krijgt het Fruitcorso een nieuwe naam: Fruitcorso Tiel, het oogstfeest van de FruitDelta. Ook is het thema van de Inspiratiebijeenkomst voorafgaand aan het Fruitcorso bekend: ‘De kracht van innovatie’.


Stimuleren bekendheid van de FruitDelta
Op 21 juni ondertekenden onze voorzitter Hans Beenakker (rechts op de foto) en Rian Verwoert, voorzitter van Stichting 4-Stromenland, het sponsorcontract. Het stimuleren van dit iconische evenement in Rivierenland is onderdeel van een bredere strategie om FruitDelta Rivierenland meer bekendheid te geven bij een breed publiek. Volgens Hans Beenakker passen de ambities van het Fruitcorso goed bij onze eigen ambities: “Vorig jaar was Fruitdelta Rivierenland al gastheer van het evenement. Dat beviel zo goed dat we de samenwerking dit jaar graag doorzetten en zelfs intensiveren.” De toevoeging van de locatienaam van het Fruitcorso en ‘het oogstfeest van de FruitDelta’ maakt in uitingen meteen duidelijk waar het allemaal te doen is en wat de aard is van het fruitfestijn.

Inspiratiebijeenkomst: dé netwerkbijeenkomst voorafgaand aan het Fruitcorso
Regio FruitDelta Rivierenland is het samenwerkingsverband van de tien gemeenten van Regio Rivierenland en andere overheden, organisaties, ondernemers en onderzoek- en onderwijs in Rivierenland. Zij organiseren op 15 september voorafgaand aan het Fruitcorso voor de tweede maal een inspiratiebijeenkomst. Dit is dé netwerkbijeenkomst voor de samenwerkende partners en relaties van FruitDelta Rivierenland. Het doel is natuurlijk om elkaar in ontspannen setting te ontmoeten, maar ook om (van elkaar) te leren, geïnspireerd te raken, nieuwe verbindingen te maken en samen het Fruitcorso-weekend in stijl af te trappen. Vorig jaar organiseerde FruitDelta Rivierenland voor de eerste keer deze bijeenkomst. Het thema was toen ‘De kracht van emotie’. Circa 150 relaties bezochten deze bijeenkomst, die werd gehouden in de Agnietenhof in Tiel.

Thema en invulling
Ook dit jaar is dit theater in Tiel het decor voor de Inspiratiebijeenkomst. Het thema is dit keer ‘De kracht van innovatie’. Niet alleen vinden talloze innovatieve ontwikkelingen in onze regio plaats, ook kan onze regio profiteren van innovaties die buiten onze regiogrenzen het licht zien. Onze agribusiness, recreatie en toerisme en economie en logistiek kunnen wij versterken met deze kracht van innovatie. Wij zijn momenteel hard bezig om een aantrekkelijk programma voor u samen te stellen, maar kunnen alvast een tipje van de sluier oplichting. Futuroloog Peter van der Wel (foto) neemt u mee de toekomst in en werpt een blik op ongelooflijke innovaties die ons te wachten staan. Wij stellen een panel van innovatieve ondernemers samen en vragen u om uw smartphone mee te nemen én aan te zetten. Die zult u namelijk nodig hebben.

Enkele ondernemers laten u letterlijk proeven van hun vernieuwende producten. Weleens een eetbare bloemenmuffin of worteldog gegeten?

Het programma start om 10.00 uur en wij zorgen ervoor dat u op tijd aanwezig bent op het parcours van het Fruitcorso om te genieten van de vele prachtige praalwagens van fruit.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte.