NIEUWS

Campagne NEDERLAND SLIM BENUTTEN van start

14 maart 2020De website www.nederlandslimbenutten.nl is een feit. Evenals de lobby videoboodschap voor Oost Nederland. Met een unieke gezamenlijke boodschap roepen de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland vanaf vandaag de politieke partijen in Den Haag op om Nederland slim te benutten. Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema: “Ons land staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor de aanpak van de transities in het post-corona tijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig. Benut daarvoor Oost-Nederland. De regio’s in Oost Nederland hebben de kracht, de ruimte en de kennis op het gebied van gezonde voeding, circulaire economie, medische technologie, energie en waterstof, natuur en recreatie, logistiek, slimme industrie en nieuwe sleuteltechnologieën zoals Artificial Intelligence.

Namens het Algemeen Bestuur roept portefeuillehouder Lobby en Branding Servaas Stoop bestuurders en raadsleden op om de kernboodschap en de concrete regionale voorbeelden bekend te maken bij de landelijke politieke partijen en Tweede Kamerleden uit Oost Nederland. Deze zijn te vinden op www.nederlandslimbenutten.nl. De voorbeelden vanuit FruitDelta Rivierenland gaan over de tuinbouw, logistiek en RES.

De campagne Nederland slim benutten is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem Nijmegen, Achterhoek Ambassadeurs, FruitDelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle.

Bekijk hier de videoboodschap van de commissarissen van de Koning van Gelderland en Overijssel.

Meer lezen? Ga naar een eerder nieuwsbericht over het initiatief.