NIEUWS

Nationale Kersenparty FruitDelta Rivierenland 2020 geannuleerd

De Nationale Kersenparty, die gepland stond op vrijdag 19 juni 2020, gaat dit jaar niet door. Daartoe heeft het Algemeen Bestuur van FruitDelta Rivierenland besloten, op voorstel van burgemeester Jan de Boer van gastgemeente Buren, waar de Kersenparty dit jaar plaats zou vinden. Door de coronacrisis, en de daarmee samenhangende maatregelen, vindt de organisatie van de Nationale Kersenparty het noch verantwoord noch gepast om dit jaar een feestelijk netwerkevenement te organiseren.

Alle door het kabinet afgekondigde coronamaatregelen gelden tot en met 28 april 2020. Evenementen met een vergunnings- en meldplicht, waartoe ook de Nationale Kersenparty behoort, zijn verboden tot 1 juni 2020. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Hoewel op dit moment nog niet bekend is wat de vervolgmaatregelen voor evenementen zullen zijn, wil de organisatie van de Nationale Kersenparty deze maatregelen niet afwachten. Temeer ook omdat de voorbereidingen voor de Kersenparty al zouden moeten starten. Jan de Boer: “Wij vinden het ontzettend jammer dat deze editie niet door kan gaan, maar dat is in deze tijd volkomen logisch.”
Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland: “Hoewel wij het betreuren dat er dit jaar geen Kersenparty zal plaatsvinden, konden wij niet anders dan hiertoe besluiten. We zien nu al veel evenementen in juni afgelast worden en zien in die context het door laten gaan van de Kersenparty als ongepast.”

Vervolg in 2021

De Nationale Kersenparty is het zakelijke en bestuurlijke netwerkevent van de regio FruitDelta Rivierenland. Na drie succesvolle edities was gemeente Buren dit jaar gastgemeente van de kersenparty, die georganiseerd zou worden samen met VNO-NCW Rivierenland. De keuze voor Buren deze editie was niet toevallig, want stad Buren bestaat in 2020 625 jaar. Het Marechausseemuseum in stad Buren was het geplande decor van de Nationale Kersenparty. Verzetten van de Nationale Kersenparty in deze vorm naar een ander moment in 2020 is uitgesloten. Dit betekent dat de vierde editie georganiseerd gaat worden in juni 2021.