NIEUWS

Loket Regionaal Investeringsfonds weer open


20 september 2018 – Ondernemers en ondernemende inwoners kunnen weer aankloppen bij het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland. Het digitale loket is voor de tweede keer dit jaar geopend voor iedereen met een goed plan om de regio te versterken en te ontwikkelen. Tot en met 27 oktober kunnen zij hier terecht voor informatie en aanvraagformulieren.

Projecten voor de gehele regio
Het Regionaal Investeringsfonds bestaat nog maar 1,5 jaar en heeft inmiddels al 48 projecten en studies/pilots van ondernemers en ondernemend inwoners opgeleverd. Deze initiatieven zijn gericht op de ontwikkeling van de agribusiness, economie & logistiek en/of recreatie & toerisme van Rivierenland. Voor de projecten geldt: als het daar regent, druppelt het hier. Dus als een project wordt uitgevoerd in een bepaalde gemeente van de regio Rivierenland, heeft dat een positief effect op de gehele streek. Het fonds is dé steun in de rug voor iedereen met een goed plan. Een jury van experts beoordeelt en honoreert de aanvragen; met geld, maar ook met kennis en toegang tot hun netwerk om van elk idee een succes te maken.

Gastheer van Fruitcorso Tiel
FruitDelta Rivierenland is het samenwerkingsverband van overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek en ondernemende inwoners (de O’s) in de regio Rivierenland. Hij vervulde dit jaar voor de tweede maal het gastheerschap van het Fruitcorso Tiel. In die rol organiseerde hij ook dit jaar – als start van het weekenddurende oogstfeest – een inspiratiebijeenkomst in de Agnietenhof in Tiel voor de O’s. De opening van het loket van het Regionaal Investeringsfonds was onderdeel daarvan. Dit werd deze keer gedaan door het publiek. Iedereen was via hun smartphones met elkaar verbonden. Door allemaal tegelijk op de online knop te drukken, werd het loket onder aanvoering van Regio-voorzitter Hans Beenakker symbolisch geopend.

De kracht van innovatie
De digitale opening met de smartphone was niet toevallig, het thema van de inspiratiebijeenkomst was namelijk ‘De kracht van innovatie’. Regio-voorzitter Hans Beenakker sprak in zijn welkomwoord over de innovaties die het Fruitcorso heeft doorgevoerd: onder meer de Fruitcorso-arena op het Taluud in Tiel, een wielerronde en het prachtige Corso by Night. Futuroloog Peter van der Wel nam de aanwezigen mee de ongelooflijke toekomst in en meteoroloog Reinier van den Berg, bekend van RTL Weer, deed uit de doeken welke invloed de klimaatveranderingen op ons leven, werk en toekomst hebben. Maar ook welke kansen deze veranderingen ons bieden.

Futuroloog Peter van der Wel

Reinier van den Berg, meteoroloog/weerman RTL Weer

Vervolgens werd onder leiding van dagvoorzitter Marlous Löffelman tijdens een interactief panelgesprek met innovatieve ondernemers, projectleiders en managers gepraat over de concrete ontwikkelingen in de Fruitdelta. Panelleden – vlnr op onderstaande foto – waren Peter van Wijgerden (eigenaar Kwekerij van Wijgerden), Ellen Holleman (bestuurslid Coöperatie Bommelerwaar), Jolijn Zwart – van Kessel (projectleider Lekker Lokaal Rivierenland) en Karolien de Bruine (Liaison officer Oost NL). Het publiek deed mee door realtime via de smartphone te reageren op vragen en stellingen die gepresenteerd werden.


Campagne
Het Regionaal Investeringsfonds is er voor iedereen met een goed plan. En dat mag iedereen ook weten! Daarom brengt FruitDelta Rivierenland de komende tijd met een speciale campagne het fonds onder de aandacht.

In het kort: kans maken op een bijdrage?

  • Draagt jouw project bij aan de agribusiness, economie & logistiek en/of recreatie & toerisme van Rivierenland?
  • Werk je samen met andere partijen?
  • Levert het project nieuwe banen op?
  • Is het idee vernieuwend?
  • Financier je het project ook uit andere bronnen?

Klik hier! >>

Er staat een team van coaches klaar om er samen met de initiatiefnemers en de experts uit de jury voor te zorgen dat het project van de grond komt.

Bekijk hier de foto-impressie van de inspiratiebijeenkomst en het Fruitcorso >>