NIEUWS

Drukbezochte Logistiekdag 2019 in teken van innovatie

13 februari 2019 – Op donderdag 7 februari kwamen 180 logistiek dienstverleners, verladers en overheden samen in Van der Valk Hotel Tiel voor de Logistiekdag 2019. Binnen het thema ‘Innovatie in de versnelling’ deelden verschillende topsprekers hun visie op urgente ontwikkelingen binnen onze sector.

Onderwerpen en thema’s
Er was een gezamenlijke ochtendprogramma en workshops met thema’s als brexit, blockchain, veiligheid en innoveren. Daarna volgden inhoudelijke, maar vooral ook interactieve themacongressen. De presentaties waren afkomstig van verschillende sprekers, waaronder ondernemers en logistiek managers van binnen en buiten de regio. Onderwerpen die aan bod kwamen waren ondermeer Warehousing, multimodaliteit, digitalisering, arbeidsmark en de supply chain van morgen.

Transitie naar omnichannel
Een inspirerende presentatie tijdens een workshop werd verzorgd door Roel Megens, verantwoordelijk voor de logistiek bij Blokker in het DC Geldermalsen. Hij vertelde hoe hier de transitie is gemaakt naar een volledig omnichannel. Daardoor gaat de operatie in Geldermalsen bestaan uit een 100% geïntegreerd inbound-, replenishment- en pickingproces waarbij alle stromen online en offline gelijktijdig worden afgehandeld. Roel Megens legde uit waarom het bedrijf deze stap maakt en dat er in het najaar van 2019 een state-of-the-art distributiecentrum staat in Geldermalsen.

Nieuw logo, nieuwe website
Tijdens het event werd ook het nieuwe logo van Logistics Valley gepresenteerd. Het bovenregionale Gelderse samenwerkingsverband van logistieke hotspots, waarvan ook onze uitvoeringsorganisatie Logistieke Hotspot Rivierenland deel uitmaakt, werd inclusief een nieuwe website gelanceerd.

Logistiek Vastgoed 2019 in Zaltbommel
Het zit goed met de logistieke netwerkkracht in FruitDelta Rivierenland. Zo vond op 12 februari het netwerkevent Logistiek Vastgoed 2019 plaats in Zaltbommel. Tijdens dit goedbezochte event deelden toonaangevende marktpartijen en overheden uit zowel Nederland als België hun visie op de markt van logistiek vastgoed en bedrijventerreinen. Met het thema Green & Smart Logistics keken de aanwezigen naar de toekomst en actuele ontwikkelingen. Het was een dag vol inspiratie, die werd afgesloten met een bezoek aan DHL Zaltbommel; het grootste in aanbouw zijnde all-electric e-commerce sorteercentrum van Nederland.