NIEUWS

Lancering VR tour Kasteel Culemborg op zaterdag 12 september

Op zaterdag 12 september om 11:00 uur is de feestelijke lancering van het virtual reality kasteel in de Kasteeltuin van Culemborg. Wethouder Monica Wichgers van de gemeente Culemborg zal de VR tour dan officieel lanceren. Daarna is de kasteeltuin van 11:30 tot 15:00 uur open voor bezoekers van Open Monumentendag en kunnen zij de tour komen bekijken.

Het kasteel van Culemborg heeft van 1280 tot 1672 een belangrijke rol in de geschiedenis gespeeld en is daarmee het meest waardevolle historische monument van Culemborg. Behalve resten van de fundamenten, is er van het kasteel zelf niets meer te zien. De VR tour maakt het mogelijk om het kasteel wél te bezoeken en terug te gaan in de tijd (van 1482).  Bezoekers kunnen Zweder van Culemborg ontmoeten, zich verdedigen tegen de troepen van de Utrechters en ontdekken wat de viswijven bij de poort komen doen.

Reserveren
Vanwege de coronamaatregelen werkt de VR tour met een tijdslot per bezoeker. Iedereen die het kasteel (virtueel) wil bezoeken, moet daarom eerst zijn bezoek even reserveren. Dan kan door een mail te sturen naar post@studiolek.nl en een voorkeurstijd door te geven. Er wordt dan een reservering gemaakt.

Gesteund door het Regionaal Investeringsfonds
Het virtuele kasteel is mogelijk gemaakt door Studio LEK in samenwerking met Stichting Kasteeltuin en de gemeente Culemborg. Het project heeft  financiële bijdragen gekregen van het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland en daarnaast van het Cultuurfonds Culemborg en Prins Bernard Cultuurfonds.

Datum en locatie
Zaterdag 12 september
11:30 – 15:00 uur
Kasteeltuin Culemborg
Lange Meent 11 Culemborg

Lancering VR Tour Kasteel Culemborg