NIEUWS

Kans voor samenwerking in concepten

Veilig picknicken met streekproducten tussen de druivenranken van het Betuws Wijndomein

Hoe zorg je ervoor dat je in tijden van corona veilig met elkaar uit eten kunt? Arina van Leenen, mede-eigenaar van het Betuws Wijndomein, heeft een antwoord op deze vraag. Zij heeft de wijngaard van het Betuws Wijndomein omgetoverd tot een picknick-hotspot, waar gasten gemakkelijk op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen picknicken. Samen met lokale producenten van streekproducten heeft zij een picknickmandje samengesteld. Zo geeft zij op creatieve wijze een positieve twist aan de lastige situatie van de coronacrisis.

Creatief en oplossingsgericht

De coronacrisis sloeg hard in op het Betuws Wijndomein. Zonder evenementen als bruiloften en vergaderingen en veel minder klanten in de winkel leidde het bedrijf omzetverlies. Het moeilijkste was volgens Arina de onzekerheid over de toekomst. Maar, zegt zij: “Je moet als ondernemer oplossingsgericht zijn. Wees creatief en probeer een positieve twist aan de situatie te geven!” Zo kwam zij op het idee om picknickarrangementen te gaan verkopen op het Betuws Wijndomein. “We hebben genoeg ruimte om de 1,5 meter tussen mensen te waarborgen en in de buitenlucht zijn de risico’s op het gebied van corona relatief klein.”Om tot de uitvoering te komen, heeft Arina kringloopwinkels bezocht voor picknickmandjes. Vervolgens is zij met lokale ondernemers de inhoud van het picknickmandje gaan samenstellen met heerlijke streekproducten en de wijn van het Betuws Wijndomein.

Omdat Arina tijdens de crisis nadacht over wat wél kan,
is het assortiment van het Betuws Wijndomein nu blijvend uitgebreid

Het valt in de smaak!

Inmiddels kunnen gasten in de wijngaard van het Betuws Wijndomein genieten van een heerlijk picknickmandje vol Betuwse streekproducten en een fles wijn naar keuze. De picknickarrangementen verkopen goed! Mensen zijn enthousiast en in bijna alle gevallen konden zij buiten picknicken. Niet dat een regenbui de gezelligheid in de weg hoeft te zitten, Arina: “Als het regent, kun je bij de open haard onder de veranda genieten van de producten.”

En straks…

Arina is van plan om na de coronacrisis picknickarrangementen te blijven aanbieden, al moet er nog wel een goed reserveringssysteem ontwikkeld worden. Omdat ze tijdens de crisis nadacht over wat wél kan, is het assortiment van het Betuws Wijndomein nu blijvend uitgebreid. Daarnaast bevordert het idee op creatieve wijze de samenwerking tussen lokale ondernemers en de bewustwording van streekproducten!

Meer weten?