NIEUWS

Jochem van Gelder ambassadeur Fruitcorso en Sparen voor Corso by Night

30 april 2019 – Tijdens de sfeervolle presentatieavond van het Fruitcorso, Oogstfeest van FruitDelta Rivierenland, werd bekend gemaakt dat Jochem van Gelder de nieuwe ambassadeur voor het Fruitcorso wordt. Ook werd de spaaractie van Albert Heijn om te sparen voor korting voor de tribune tijdens het corso. Als laatste werd scheidend voorzitter Rian Verwoert tot erelid van Stichting 4-Stromenland benoemd.

Spaaractie Albert Heijn

In de weken voor het corso, organiseert Albert Heijn in al haar filialen in de regio FruitDelta Rivierenland een spaaractie. Belangstellenden kunnen sparen voor € 5,- korting voor kaarten voor Corso by Night voor de tribune, die normaal gesproken € 12,50 kosten.

Laurens Verspuij licht toe: ,,Ik ben er trots op dat een A-merk als Albert Heijn zich op deze manier wil verbinden met het Fruitcorso. Hulde!”

Duurzaamheid

Laurens Verspuij gaf in zijn toespraak ook aandacht aan het onderwerp duurzaamheid. ,,Het Corso doet al het nodige op dit vlak maar dat kan meer uitgedragen worden. Daarom is binnen de organisatie een werkgroep in het leven geroepen, waarbij we de corsoclubs betrekken.”

Erelid

Rian Verwoert werd benoemd tot erelid van Stichting 4-Stromenland. Hiermee werd stilgestaan bij de acht jaar dat Rian zich als voorzitter heeft ingezet voor het Fruitcorso. Daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het corso en de veranderingen; Appelpop werd losgekoppeld van het Fruitcorso en het parcours werd verplaatst richting centrum. Sinds vorig jaar wordt er weer entree geheven. Ook kreeg het corso een boost door het organiseren van Corso by Night, dat enorm goed ontvangen is.

Jochem van Gelder ambassadeur Fruitcorso

Aan het einde van de avond was de opkomst van bekende tv-persoonlijkheid Jochem van Gelder een verrassing. Als inwoner van Maas en Waal, gaat hij het corso presenteren en gaat hij bij de clubs langs om filmpjes te maken. Hij voelde zich al verrassend snel als een vis in het water en zei er ‘heel veel zin in te hebben’.

Jochem van Gelder: ,,Ik ga bij clubs proberen het tipje van de sluier op te lichten.”
In de komende jaren zal Jochem van Gelder het ‘gezicht’ van het Fruitcorso zijn. Op die manier wordt hij ambassadeur van het Tiels evenement met een grote regionale uitstraling. Jochem voegt toe: ,,En ik zal er alles aan doen om het nog bekender te laten worden in het land.”

Ontwerpen

Tijdens de presentatieavond draaide het natuurlijk ook om de ontwerpen. Op zaterdag 21 september 2018 rijden er 18 wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens.

De diversiteit van de ontwerpen bleek groot. Het publiek roemde de creativiteit van de ontwerpers. Ook de ontwerpen van de mozaïeken vielen in de smaak. De deelnemers toonden maar liefst 21 gevarieerde ontwerpen voor de mozaïeken.

FruitDelta Rivierenland is hoofdsponsor en naamdrager van het Fruitcorso.