NIEUWS

Innovatie in de fruitdelta: De Fruitmotor

Talloze ondernemers in FruitDelta Rivierenland bewijzen elke dag hoe sterk de producten, diensten en ontwikkelingen zijn die in onze regio worden gemaakt en tot stand komen. Zoals De Fruitmotor, dat samen met Rivierenlandse fruittelers werkt aan een economie zonder afval.

Innovatieve, eerlijke en lekkere producten
Regionale fruittelers leveren fruit aan dat de winkelier niet geschikt vindt om in de winkel te verkopen. Dit gaat niet verloren, want De Fruitmotor verwaardt het zogenaamde industriefruit door dit in de regio zelf te verwerken en de producten in coöperatief verband te verkopen. Dat levert innovatieve, eerlijke en lekkere streekproducten op, waarmee de regio op economisch, sociaal en ecologisch vlak wordt versterkt. Zoals Betuwse Krenkelaar, een heerlijke drank van restfruit. De extra inkomsten die de streekproducten opleveren, herinvesteren de fruittelers in hun bedrijf.

Fruitmotor Flessen Krenkelaar

Samenwerken aan een circulaire fruitteelt
De telers verbeteren de biodiversiteit door bijenbosjes en bloemranden aan te leggen, te zorgen voor een gezonde bodem en schoner slootwater. Zo zoekt De Fruitmotor samen met de telers een weg naar een circulaire fruitteelt. Daarvan wordt onze regio duurzamer, schoner, mooier en veelzijdiger. En daar hebben we allemaal baat bij!

Fruitmotor op Streekmarkt CulemborgDe Fruitmotor laat van zich horen én zien
De kans is groot dat u De Fruitmotor binnenkort (weer) tegenkomt, want zij timmert flink aan de weg om consumenten en ondernemers kennis te laten maken met haar fruitige innovatie uit Rivierenland. En om te laten zien hoe de verwaarding van het industriefruit bijdraagt aan het versterken van de regio. Dat deed zij afgelopen maand al op de streekmarkt in Culemborg en tijdens een verwenmoment voor haar leden op het bedrijf van Bert den Haan in Kerk-Avezaath. Bert is de hofleverancier van de appels voor de Fruitmotor.

Voor meer informatie zie http://defruitmotor.nl/