NIEUWS

Gerdo van Grootheest (Culemborg) genomineerd voor Beste Bestuurder kleine gemeente

10 januari 2019 – Ook dit jaar vindt weer de verkiezing tot Beste Bestuurder van het afgelopen jaar plaats. Er zijn bestuurders genomineerd voor vier categorieën: Beste Lokale Bestuurder, Beste Bestuurder van een kleine gemeente (< 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en de Beste Bestuurde decentrale overheid. Gerdo van Grootheest, burgemeester van Culemborg, is één van de drie genomineerden voor Beste Bestuurder kleine gemeente.

Stemt u ook op hem?
Dit kan tot en met zondag 13 januari.

Klik hier om te stemmen >>

Waarom Gerdo van Grootheest?
“De meest populaire persoon van onze stad”, zo wordt Gerdo van Grootheest door zijn collega’s omschreven. Hij was eerder wethouder in Maastricht en is sinds juni 2017 burgemeester van Culemborg. Collega-bestuurders zien hem als iemand die heeft geïnvesteerd in de kennismaking met inwoners en een duidelijke toekomstvisie heeft op de positie van Culemborg in de regio. Ook de wijze waarop hij zich heeft ingezet om twee Oekraïense broertjes die in Culemborg woonden, in Nederland te laten blijven is niet onopgemerkt gebleven.

Waterschap Rivierenland óók genomineerd
FruitDelta Rivierenland krijgt nóg een opsteker, want ook onze partner Waterschap Rivierenland is genomineerd voor een prijs, namelijk die van Best Bestuurde decentrale overheid. Het waterschap zorgt voor schoon, voldoende water en veilige dijken in (delen van) de provincies Zuid-Holland, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. De wijze waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt wordt genoemd als een positief voorbeeld. Maar ook het feit dat het waterschap actief innoveert en daarbij bovendien inwoners, bedrijven en organisatie betrekt, is een belangrijke reden voor deze nominatie. De gezamenlijkheid in het vormgeven van innovatieve projecten is een groot pluspunt van dit waterschap. Ook op Waterschap Rivierenland kunt u tot en met 13 januari stemmen.

De bekendmaking
De winnaars in de verschillende categorieën zullen bekend worden gemaakt op donderdagmiddag 17 januari tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2019 in Helmond. Het kompas heeft dit jaar het thema ‘Vernieuwing lokaal bestuur’ meegekregen. Naast burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel van de gemeente Helmond spreken onder meer Boudewijn Steur (programmamanager Versterking Democratie en Bestuur, BZK), Hans Oostendorp (directeur Necker van Naem), Sabine van Zuydam (onderzoeker Tilburg University) en Maarten Schurink (secretaris-generaal bij BZK).

Organisatie
De verkiezing wordt georganiseerd door Necker van Naem samen met Binnenlands Bestuur.