NIEUWS

Toeristische trekpleister GeoFort opent entreegebouw

13 maart 2019 – Het GeoFort is sinds 2006 één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in FruitDelta Rivierenland. Jaarlijks bezoeken zo’n 100.000 mensen dit fort, dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Geofort is gevestigd op een prachtig oud forteiland in Herwijnen. Op dinsdag 5 maart werd het nieuwe entreegebouw met bijbehorende TerraNova zaal geopend. Natuurlijk waren wij hier ook bij, net als o.a. voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur en gedeputeerde Josan Meijer. 

GeoFort is een interactief science center waar alles om de aarde draait. Het is gevestigd op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar je binnen en buiten kan beleven. Bezoekers beleven wereldse thema’s in de GeoExperience, het ‘intelligent’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Drie uitdagende thema’s staan centraal: klimaat, geodesign en big data. Er is een 3D Café en een terras om te genieten van vele lekkernijen. GeoFort is ook een prachtige locatie in de FruitDelta voor familiefeesten, kinderfeestjes, bruiloften, vergaderingen, bedrijfsuitjes en teambuilding.

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe entreegebouw hield Helga van Leur (foto onder) een boeiende lezing over de impact van klimaatverandering, of beter gezegd ‘klimaatverstoring’ en over onze invloed op het klimaat.

GeoCraft minister Kevin de Schepper en drie jonge minecrafters presenteerden hoe 30.000 Nederlandse kinderen in de virtuele wereld van Minecraft ons land nabouwen, verbouwen én kennismaken met erfgoed. En natuurlijk stond ook een rondleiding over het forteiland op het programma. De gasten konden het fort (nog beter) leren kennen. Zij namen een kijkje in het verleden, heden en de toekomst van het fort.

Directeur Willemijn Simon van Leeuwen (foto onder) nam de gasten mee in twaalf jaar GeoFort, van 2006 tot nu. Ze bedankte alle sponsoren, subsidieverstrekkers, fondsen en donateurs voor hun cruciale bijdragen. “Wij zijn erg blij dat we samen met al onze stakeholders het GeoFort de afgelopen jaren hebben kunnen opbouwen. Hierdoor hebben wij ook dinsdag weer een mooie nieuwe mijlpaal kunnen bereiken!” Verder interviewde ze een aantal betrokkenen van het eerste uur en presenteerde de toekomst van GeoFort.

Meer weten over GeoFort? Bezoek de website >>

Bekijk hier alle foto’s >>

Foto’s: GeoFort