NIEUWS

GeoFort genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs


GeoFort in Herwijnen is één van de drie genomineerde musea voor de BankGiro Loterij Museumprijs! Het museum in de gemeente Lingewaal strijdt om € 100.000,- voor de realisatie van zijn museumdroom in Rivierenland. Tot en met 8 mei kunt u stemmen op www.museumprijs.nl. De publieksprijs vindt voor de elfde keer plaats en staat dit jaar in het teken van Techniek. Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum de winnaar is.

Ik wil nu stemmen >>

Vakjury: GeoFort inspirerend techniekmuseum
Regio FruitDelta Rivierenland herbergt een aantal recreatieve trekpleisters. GeoFort in de gemeente Lingewaal behoort daartoe. Wij zijn dan ook zo trots als een pauw dat een vakjury het museum nomineerde. Volgens de jury is GeoFort een publieksvriendelijk museum, dat een thema als cartografie en navigatie op een aantrekkelijke manier weet neer te zetten. Vooral voor kinderen heeft dit museum veel te bieden, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. De activiteiten zijn vernieuwend en zitten educatief sterk in elkaar. Op verrassende wijze worden geografische verbanden gelegd met het heden, waarbij de actuele relevantie van meettechnieken door de bezoeker zelf ontdekt en ervaren wordt. Met relatief beperkte middelen, maar gebruikmakend van een sterke interactie met het fort, de natuur en de omgeving heeft GeoFort zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een inspirerend techniekmuseum.

Recreatieve parels in Rivierenland ware trekpleisters
De nominatie van GeoFort is niet alleen een mooie waardering voor het museum zelf, maar ook een opsteker voor de recreatie en het toerisme in onze regio. Het laat zien dat in Rivierenland op een verrassende en vernieuwende wijze gebruik wordt gemaakt van cultuurhistorische parels. Het behoud en de vertaling van de aantrekkelijkheid ervan naar de 21e eeuw is erg belangrijk om bezoekers aan te trekken en te laten terugkeren. Wij willen ondernemers en ondernemende inwoners ondersteunen die goede ideeën hebben om de regio te ontwikkelen. Dat doen wij met ons Regionaal Investeringsfonds. Diverse ondernemers in de sector Recreatie & Toerisme hebben hierop al een beroep gedaan en hun idee gehonoreerd zien worden. Deze steun vanuit onze organisatie voor innovatieve ontwikkelingen binnen onze regio is er altijd al geweest, al was dat in een andere vorm. GeoFort ontving een aantal jaar geleden een bijdrage uit het Regiocontract van Regio Rivierenland, dat van 2012 tot en met 2015 liep.

Droom van GeoFort in Herwijnen: uitbreiden met een Virtual Reality Experience
Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort en voormalig lid van de Economic Board van FruitDelta Rivierenland (foto): “Mochten wij de € 100.000,- winnen, dan willen wij ons museumaanbod uitbreiden met een Virtual Reality Experience. Wij ontwikkelen een spel om de geografische kennis van onze bezoekers te testen in een reis om de wereld. Het doel is zo snel en zoveel mogelijk plekken te herkennen en zo je mede-wereldreizigers af te troeven.”

Stemmen tot en met 8 mei
Naast Geofort, zijn er nog twee andere kanshebbers: Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft. Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum zich ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én welke museumdroom in vervulling gaat.

Help GeoFort winnen en stem nu! >>

Weten wat er nog meer te doen is in Rivierenland? Klik hier >>