NIEUWS

DE FRUITMOTOR WEER IN TROUW DUURZAME 100

Elk jaar publiceert Dagblad Trouw de Duurzame 100, een lijst van groene denkers en doeners waarbij het burgerinitiatief centraal staat. De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor staat voor de derde keer op rij in deze lijst. Dit jaar behaalde de coöperatie de 50e plaats. Een geweldig mooie erkenning van het werken aan duurzaamheid in de eigen regio en erbuiten.

Hilde Engels, Henri Holster en Michiel Kortstee zijn bestuurders van De Fruitmotor en ongelofelijk trots op deze notering: “We zijn blij weer op deze lijst met duurzame initiatieven van Nederland te staan! Het is een erkenning van het goede werk van onze leden, ons team en iedereen die met de coöperatie samenwerkt. Deze erkenning helpt ons bij het verder bouwen aan onze maatschappelijke missie naar een betere wereld, natuurlijk te beginnen in onze eigen Betuwe”.

RIF-project
Sinds 2016 werkt De Fruitmotor, als aanjager van verduurzaming in de regio, hard aan de realisatie van haar missie. In 2019 kreeg De Fruitmotor subsidie vanuit het Regionaal Investeringsfonds. De Fruitmotor maakt onder de naam ‘Krenkelaar’ appelciders en sprankels van Betuws fruit dat niet mooi genoeg is voor de supermarkt. Met de opbrengst worden bloembedden en nestelgelegenheid aangelegd voor wilde bijen. Met leerprogramma’s met fruittelers en andere boeren wordt gewerkt aan een duurzaam voedselsysteem en natuurinclusieve landbouw. Ook op andere terreinen maakt de coöperatie de regio mooier en biodiverser. Samen met leden en samenwerkingspartners wordt gewerkt aan een Gonzend Rivierenland.

In beweging
Dit jaar bestaat De Fruitmotor vijf jaar. In december wordt dit feestelijk gevierd. Plannen voor de toekomst heeft de coöperatie volop: meer restfruit verwerken voor een eerlijke prijs, nieuwe lekkere producten maken en hard werken aan meer natuur en meer biodiversiteit in Rivierenland. Hilde: “We staan bekend inmiddels om onze aanjaagrol. We nemen zelf initiatief en nodigen iedereen uit om met ons mee te doen. We denken altijd ‘Hoe kan het wel?’ Samen zetten we onze wereld in beweging.”

Publicatiedatum: 8 oktober 2021