NIEUWS

Digitale workshop ‘Climate neutral and circular food production’ op 21 oktober

FruitDelta Rivierenland verkent Europese kansen

Jaarlijks vindt in Brussel het evenement European Week of Regions and Cities plaats. Dit jaar wordt dit evenement -door de coronamaatregelen- geheel digitaal georganiseerd in de maand oktober. Het doel is kennisuitwisseling tussen regio’s in Europa over allerlei vraagstukken. Samen met regio’s in Oost Nederland levert FruitDelta Rivierenland een bijdrage rondom het vraagstuk verduurzamen van de agrifood keten. Dit doen wij door mee te werken aan de digitale workshop ‘Climate neutral and circular food production’.

De Europese Commissie heeft onlangs de Van-Boer-tot-Bord-strategie gepresenteerd. Met deze strategie wil de commissie de hele voedselketen van boer tot bord verduurzamen en hiermee de impact van de voedselproductie op het milieu en klimaat verminderen. De Van-Boer-tot-Bord-strategie geeft invulling aan de EU Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans. De strategie draagt bij aan de doelen van de EU Green Deal om de vervuiling van lucht, water en bodem in 2050 tot nul terug te brengen en een gifvrij milieu te bewerkstelligen. In de woorden van Timmermans : “De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar we zijn en hoe belangrijk het is om het evenwicht tussen de menselijke activiteit en de natuur te herstellen.’’

Innovatie in glastuinbouw
Ook FruitDelta Rivierenland is en wil met deze opgave aan de slag. Met de partners in Oost Nederland organiseren we onder de vlag van Th!nk East Netherlands op woensdag 21 oktober de digitale workshop ‘Climate neutral and circular food production‘. De workshop wordt georganiseerd samen met onder anderen Oost NL, Arnhem-Nijmegen, Foodvalley, regio Twente en Wageningen University & Research.
Sprekers zijn onder anderen Gijs Schilthuis (Europese Commissie), John Berends (Commissaris van de Koning in Gelderland) en Nelly Kalfs (burgemeester van Lingewaard). Vanuit onze regio schuiven we het initiatief CO2 netwerk en aardwarmte van het glastuinbouwpact Bommelerwaard naar voren als innovatief showcase project.

Deelname aan de workshop
Werkt u in of voor de agrifood sector in Rivierenland? Of een daaraan gerelateerde organisatie of onderneming? Dan is de workshop mogelijk ook interessant voor u! De workshop is een mooie gelegenheid om de samenwerking met andere regio’s in Nederland en daarbuiten meer vorm te geven, met als doel om onze regionale tuinbouwketen energieneutraler te maken.

Inschrijven voor 27 september!
De workshop vindt plaats op 21 oktober, van 09:30 tot 11:00 uur. Inschrijven kan via Th!nkEast Netherlands. Daar vindt u ook meer informatie over de workshop. De inschrijving staat tot 27 september open. Wees er snel bij, het aantal deelnemers is gelimiteerd op 150.
Om in te kunnen schrijven, is het aanmaken van een account nodig. Vervolgens kunt u inloggen met een gebruikersnaam(e-mailadres) en eigen wachtwoord. Bij de gevraagde verificatie kan de keuze gemaakt worden om dit met het wachtwoord te doen.

Meer workshops rondom agrifood
Is uw belangstelling gewekt? Er zijn nog meer workshops waaraan u kunt deelnemen rond het thema agrifood:
21 oktober, 17:30 – 18:00 uur: Euroregions Talk ‘Meet the new milkman
22 oktober, 09:30 – 11:00  uur: Workshop 2, ‘Fooddata.S

Meer weten? 
Heeft u vragen over de workshop(s)? Of over de aanmelding? Neem dan contact op met:
Annoesjka Wintjes
Programmamanager Lobby & Branding
06 11 35 03 19 / awintjes@regiorivierenland.nl