NIEUWS

Fruitdelta Rivierenland intensiveert samenwerking met Fruitcorso

21 juni 2018 – Het Betuwse Fruitcorso krijgt dit jaar een nieuwe boost. Het Fruitcorso gaat een samenwerking aan met Regio Fruitdelta Rivierenland, wat zodoende ook de naamdrager van het beroemde evenement wordt.

Hans Beenakker, burgemeester van Tiel en voorzitter van Regio Fruitdelta Rivierenland, en Rian Verwoert, voorzitter van Stichting Vierstromenland die het Fruitcorso organiseert, ondertekenden vandaag het sponsorcontract. De bekendmaking is onderdeel van een bredere strategie van de regio om Fruitdelta bekender te maken bij het bredere publiek. “Het stimuleren van zo’n mooi evenement in Rivierenland – uiteraard bekend om zijn toonaangevende fruitteeltsector – past daar perfect bij”, aldus Beenakker. “Daarnaast passen de ambities van het Fruitcorso goed bij onze eigen ambities. Vorig jaar was Fruitdelta Rivierenland al gastheer van het evenement. Dat beviel zo goed dat we de samenwerking dit jaar graag doorzetten en zelfs intensiveren.”

Foto: Jan Bouwhuis

Organisator van het Fruitcorso Rian Verwoert: “Het Fruitcorso slaat een nieuwe weg in. We worden duurzamer, gaan de verbinding aan met anderen in de agrifoodketen en willen bijdragen aan een gezondere en socialere leef- en leeromgeving. We zijn erg blij dat Fruitdelta Rivierenland ons hierin steunt.” De samenwerking duurt in principe een jaar, als het beide partijen bevalt gaan ze verder kijken naar een langdurige samenwerking.

Het Fruitcorso is een uniek evenement in Rivierenland. Het trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers en staat zelfs vermeld op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Dit jaar breidt het evenement flink uit: Er is een sportieve wielerronde en een Fruitcorso by Night. Het Fruitcorso vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 september. Regio FruitDelta Rivierenland is een samenwerkingsverband van de 10 gemeenten en andere overheden, organisaties, ondernemers en onderzoek- en onderwijs in Rivierenland. Zij organiseren op 15 september voorafgaand aan het Fruitcorso een inspiratiebijeenkomst die in het teken staat van innovatie in de Fruitdelta Riverenland. Meer informatie vind je op www.fruitcorso.nl en www.fruitdelta.nl.