NIEUWS

FruitDelta Rivierenland verbindt zich voor drie jaar aan Fruitcorso Tiel

20 februari 2019 – Het Fruitcorso Tiel zal de komende drie jaar officieel ‘Fruitcorso Tiel: Oogstfeest van FruitDelta Rivierenland’ heten. De samenwerking van de afgelopen twee jaar beviel zo goed dat FruitDelta Rivierenland de verbintenis met het evenement verlengt en het Fruitcorso de komende drie jaar sponsort.

Centrum van innovatieve fruitbedrijven
Voorzitter van FruitDelta Rivierenland Hans Beenakker: “Wij zijn erg blij om ons nog drie jaar te kunnen verbinden aan het Fruitcorso. De formule is vorig jaar succesvol aangepast, zonder dat het Fruitcorso zijn identiteit verliest. Een paradepaardje voor onze regio, dat goed aansluit bij onze eigen ambities om de regio en FruitDelta op de kaart te zetten. FruitDelta Rivierenland is het centrum van innovatieve fruitbedrijven en een evenement als het Fruitcorso is een uitgesproken kans om ons netwerk te laten zien wat voor moois er in Rivierenland gebeurt. Denk aan bloeiende bedrijven in de tuinbouw, logistiek en recreatie en toerisme.” FruitDelta Rivierenland maakt van de gelegenheid gebruik om haar netwerk kennis te laten maken met het Betuwse Fruitcorso. De VIP-tribune wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot het FruitDelta Rivierenland-paviljoen.

Fruitcorso toont kracht inwoners
Laurens Verspuij, voorzitter van Stichting 4-Stromenland, de organisator van het Fruitcorso: “Fruitdelta Rivierenland en het Fruitcorso slaan de handen ineen. Dat is goed nieuws! Onze regio heeft zoveel moois te laten zien en bruist van de creativiteit. Dit evenement toont de kracht van onze inwoners. Samen geven ze vorm aan prachtige creaties waar vele en vele uren werk in zitten. Fruitdelta Rivierenland ziet dit en waardeert dit ook, nu ook met een driejarige verbintenis. Hierdoor kunnen wij samen plannen voor de toekomst. Het Fruitcorso heeft vorig jaar zijn grenzen verlegd. We kunnen dit nu gezamenlijk gaan uitbouwen. De toekomst is fruit!”

Aandacht voor duurzaamheid
Na de succesvolle uitbreiding van het evenement met een Corso by Night en een FoodTruck Festival in 2018, krijgen duurzaamheid en het tegengaan van voedselverspilling speciale aandacht in 2019. “Het Fruitcorso heeft aangetoond dat ze serieus aan de slag gaat om ervoor te zorgen dat het Fruitcorso duurzamer wordt”, aldus Beenakker. “Wij ondersteunen die ambities graag.”

Dit jaar: 21 september
Het Fruitcorso is een uniek evenement in Rivierenland. Het trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers en staat zelfs vermeld op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Het Fruitcorso vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 september. FruitDelta Rivierenland organiseert een dag eerder haar jaarlijkse inspiratiebijeenkomst voor de samenwerkende partners en relaties.