NIEUWS

FruitDelta Rivierenland trotse sponsor Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

10 april 2019 – FruitDelta Rivierenland is dé bloesemregio van Nederland. De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht is Nederlands grootste eendaagse wandelevenement, dat dit jaar op zaterdag 13 april plaatsvindt. Wij mogen ons sinds vandaag met trots sponsor van deze fantastische tocht noemen. Hans van Kranenburg, voorzitter Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en Hans Beenakker, voorzitter Regio FruitDelta Rivierenland, bezegelden de samenwerking met het zetten van hun handtekening onder het sponsorcontract.

Hans Kranenburg (Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht) en Hans Beenakker (FruitDelta Rivierenland)

Uniek wandelevenement in de FruitDelta
De Bloesemtocht is al 27 jaar zeer populair. Vorig jaar liepen maar liefst 32.860 wandelaars mee. Zij kwamen uit heel Nederland en zelfs van over de landsgrenzen om dit unieke wandelevenement mee te maken. De Bloesemtocht voert door de mooiste delen van de FruitDelta met acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Alle routes leiden de wandelaars dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Op de vrijdagavond voorafgaand aan de tocht is er voor de vierder keer de Bloesemrun. De runners rennen ruim 11 kilometers langs de Linge en door boomgaarden.

Perfecte start toeristisch seizoen
FruitDelta Rivierenland is het centrum van innovatieve fruitbedrijven en is een zeer aantrekkelijke recreatieve hotspot. Hans Beenakker: “Denk je aan FruitDelta, dan denk je aan fruit en bloesem. De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht is de perfecte start van het toeristische seizoen in onze regio. Wij vinden het belangrijk om dit schitterende evenement te steunen en bij te dragen aan het wandelgenot van tienduizenden deelnemers. En om uiteraard het Rode Kruis te steunen bij haar goede werk. De Bloesemtocht past bovendien bij onze ambities. Het helpt ons om onze bloeiende bedrijven in de tuinbouw, logistiek en recreatie en toerisme in de spotlights te zetten.”

Stimulerende steun
Hans van Kranenburg is blij met de steun van FruitDelta Rivierenland: “Hiermee, en met die van onze andere sponsoren natuurlijk, kunnen wij de wandelliefhebbers een geweldig wandelevenement bieden en geld ophalen voor het goede doel. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Nu wij de sponsoring door de Koninklijke Landmacht moeten missen, is het fantastisch dat FruitDelta Rivierenland in dat gat is gesprongen. De steun uit overheidshoek is enorm stimulerend, ook de provincie en de gemeenten West Betuwe en Buren specifiek dragen bij aan onze missie.”

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
Deze stichting heeft als doel het verwerven van fondsen ten behoeve van het Rode Kruis. De stichting probeert haar doel te verwezenlijken door het organiseren van de Bloesemtocht en sponsorwerving en/of andere fundraisingactiviteiten. Zo kan zij voorzien in haar materiële behoefte en het nagestreefde doel. Op de dag van het evenement zijn bijna 500 vrijwilligers actief. Alle vrijwilligers werken geheel belangeloos mee aan het welslagen van de Bloesemtocht.

Ook meelopen?
Wees er snel bij! Koop je startbewijs/tickets hier >>.