NIEUWS

Fruitdelta Rivierenland op het Prinsjesfestival in Den Haag


21 september 2018 – FruitDelta Rivierenland presenteerde zich dit jaar op het Prinsjesfestival in Den Haag, in de aanloop naar Prinsjesdag. Provincie Gelderland organiseerde dit festival en toonde wat onze mooie provincie allemaal te bieden heeft. Onze regio mocht in dat kader uiteraard niet ontbreken!

Gastprovincie: Gelderland
Tijdens het Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn: een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke als feestelijke activiteiten voor iedereen. Van politiek betrokkenen tot gezelligheidszoekers. Van studenten tot gezinnen. En natuurlijk zijn er tal van politieke kopstukken. Het Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie. Dit jaar was Gelderland gastprovincie. Vanuit de Prinsjesambassade organiseerde Gelderland allerlei activiteiten rondom de thema’s ‘Voeding, Gezondheid en Sport’.

FruitDelta presenteert zich in Nieuwspoort
Wij zijn een trotse regio in Gelderland en daarom presenteerden wij onszelf in Nieuwspoort met een stand. Hier voerden wij prettige gesprekken met kamerleden en vertegenwoordigers van andere regio’s. Wij zijn verheugd dat het festival nieuwe zakelijk contacten heeft opgeleverd voor ons samenwerkingsnetwerk.

Fruitcorso live te volgen in Den Haag
Op zaterdag 15 september was de publieksdag. Hier vertegenwoordigden wij Rivierenland. Dat deden wij samen met Koen Poldervaart van De Betuwse Fruitshop, die de bezoekers liet proeven van het heerlijke fruit uit onze regio. Op het grote scherm naast onze stand op het Plein werden de hele dag filmpjes getoond over Rivierenland en was de rechtstreekse uitzending van Omroep Gelderland van het Fruitcorso in Tiel te volgen.


Prinsjesestafette

Voorafgaand aan het Prinsjesfestival vond van 10 t/m 13 september de Prinsjesestafette plaats. Een groot deel van de route liep door FruitDelta Rivierenland. In wisselende samenstelling liep ook een aantal van onze burgemeesters en wethouders samen met andere enthousiaste wandelaars in estafette naar Den Haag. Hier liepen zij door de binnenstad van Den Haag over Lange Poten, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot Via Gladiola. Op het Plein onthaalde burgemeester Krikke de wandelaars.

Lees ook: Bestuurders Regio FruitDelta Rivierenland lopen Prinsjesestafette >>