NIEUWS

FruitDelta Rivierenland tekent driejarig sponsorcontract met Fruitcorso

2 april 2019 – De komende drie jaar verbindt FruitDelta Rivierenland zich aan het Fruitcorso. Hans Beenakker, burgemeester van Tiel en voorzitter van Regio FruitDelta Rivierenland, en Laurens Verspuij, voorzitter van organisator Stichting 4-Stromenland, beklonken de samenwerking met hun handtekening onder het sponsorcontract. Het Fruitcorso Tiel zal de komende drie jaar officieel ‘Fruitcorso Tiel: Oogstfeest van FruitDelta Rivierenland’ heten.

Foto: Jan Bouwhuis

De kracht van onze regio in de kijker
FruitDelta Rivierenland was de afgelopen twee jaar al gastheer van het Fruitcorso en dat beviel erg goed. Hans Beenakker: “Het Fruitcorso is een paradepaardje voor onze regio. Onze regio vormt het centrum van innovatieve fruitbedrijven en een evenement als het Fruitcorso is een uitgesproken kans om ons netwerk te laten zien wat voor moois er in Rivierenland gebeurt. Het evenement draagt ook bij aan de beleving op het gebied van recreatie en toerisme in de Fruitdelta. Het stimuleren van zo’n mooi evenement past perfect bij onze ambities, ook om ons meer in de kijker te spelen. Al die bloeiende bedrijven in de tuinbouw, logistiek en recreatie en toerisme mogen gezien worden! Met een eigen FruitDelta Rivierenland-paviljoen aan het parcours nemen wij onze gasten mee in de bijzondere wereld van het Fruitcorso.”

Samen plannen voor de toekomst
Stichting 4-Stromenland organiseert het Fruitcorso. Voorzitter Laurens Verspuij: “Onze regio heeft veel moois te tonen en bruist van de creativiteit. Het Fruitcorso toont de kracht van onze inwoners. Samen geven ze vorm aan prachtige creaties waar vele uren werk in zitten. Fruitdelta Rivierenland ziet dit en waardeert dit ook, nu ook met deze driejarige verbintenis. Hierdoor kunnen wij samen plannen voor de toekomst. Het Fruitcorso heeft vorig jaar zijn grenzen verlegd. We kunnen dit nu gezamenlijk gaan uitbouwen. De toekomst is fruit!”

2019: aandacht voor duurzaamheid
In 2018 voerde het Fruitcorso een vernieuwingsslag uit. Zo werd het Taluud in Tiel omgebouwd tot een ware Fruitcorso Arena, inclusief tribunes en het FruitDelta Rivierenland-paviljoen. Ook vond het Corso by Night plaats en werd het parcours verkort om lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen. Dit jaarkrijgen duurzaamheid en het tegengaan van voedselverspilling speciale aandacht. Stichting 4-Stromenland gaat hiermee serieus aan de slag en wij ondersteunen die ambities natuurlijk graag.

Dit jaar: 21 september
Het Fruitcorso is een uniek evenement in Rivierenland. Het trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers en staat zelfs vermeld op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Het Fruitcorso vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 september. FruitDelta Rivierenland organiseert een dag eerder haar jaarlijkse inspiratiebijeenkomst voor de samenwerkende partners en relaties.

Bekijk de foto’s van vorig jaar >>