Fruitcorso bindt traditie aan vernieuwing

Voor het eerst sinds Corona trok het Fruitcorso weer door Tiel. Twee jaar stilstand heeft het moraal van de bouwers van de wagens niet geknakt. En wat ons betreft staat dat voor de veerkracht van onze gehele regio. Daardoor konden we 17 september genieten van het 60e Fruitcorso.
Regio FruitDelta Rivierenland sponsort dit evenement, omdat de Regio streeft naar een bloeiende regio.

Bloeiende regio

Het Fruitcorso is bij uitstek een evenement van onze regio. Het straalt bloei en resultaat uit. De schoonheid van het product en het resultaat van harde en creatieve arbeid trok aan duizenden toeschouwers voorbij. Maar niet alleen in Tiel, in ons hele land en internationaal is de parade van fruitwagens een lust voor het oog.

Immaterieel erfgoed

Het Fruitcorso is meer dan een optocht in september in Tiel. Het is voor ieder deelnemend dorp of stad een samenspel van verschillende vormen van creativiteit en doorzettingskracht. Van ontwerpers met een goed idee tot de secure plakkers die van kleine besjes een imposant beest maken.
De organiserende Stichting 4-Stromenland is dan ook trots dat het Fruitcorso een plekje heeft gekregen op de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco.

60e Fruitcorso

De 60e editie, die dus niet in 2020 maar uiteindelijk in 2022 is gevierd, kende veel wagens met aandacht voor duurzaamheid. De wagen van Drumpt ademde dat thema in alle haarvaten en ging dan ook met de winst strijken. De Teun-Luijendijk-prijs voor de meeste vernieuwende wagen was voor de rijdende tuinen van West Maas en Waal.

fruitcorso, 2022, drumpt, tiel, fruitdelta, rivierenland

De winnaar van het 60e Fruitcorso is Drumpt

fruitcorso, west maas en waal,

West Maas en Waal wint de Teun Luijendijkprijs

Hans Beenakker en Laurens Verspuij openen het Fruitcorso