Laden Evenementen

De rol van de mkb- en familiebedrijven in de economische ontwikkeling van FruitDelta Rivierenland

De FruitDelta webinar-reeks ‘Naar een toekomstperspectief voor FruitDelta Rivierenland’, start op 29 januari 2021 met het eerste webinar. In dit webinar staan mbk- en familiebedrijven in onze regio centraal.

Drie aansprekende thema’s

Juist in deze moeilijke tijd willen wij toch nadenken over de ontwikkeling van het gebied FruitDelta Rivierenland. Na het eerste webinar volgen de thema’s ‘Een toekomstbestendige arbeidsmarkt’ en ‘Maatschappelijke opgaven van de toekomst’. Data en programma van deze edities volgen later. De webinars zijn bedoeld om de processen, zoals de herijking van het regionale economische ambitiedocument 2020-2024 en het benoemen van onze strategische opgaven, te voeden. De webinars zijn op Twitch. De gesprekken vinden plaats in een studiosetting en zijn interactief: u kunt reageren in de chat en wij zullen u hiertoe diverse malen uitnodigen tijdens het programma.

Programma

15.30 uur
Introductie door Hans Beenakker, voorzitter FruitDelta Rivierenland.

 

15.40-16.00 uur
Gesprek met Martin Ruiter (voorzitter VNO-NCW Gelderland en medeoprichter van QING Groep) en Hans Van Zuijdam (voorzitter VNO-NCW Rivierenland en Global Head Input Finance Rabobank). Zij spreken o.a. over het effect van COVID-19 op het bedrijfsleven en de werknemers in de regio Rivierenland. Uiteraard komt ook aan de orde wat er nodig is voor herstel.

 

16.00-16.45 uur
Kent u de mkb-parels van Regio FruitDelta Rivierenland? Presentatie door prof.dr. Gert-Jan Hospers (Universiteit Twente, Radboud Universiteit Nijmegen en onderzoeksbureau Stad en Regio) over het onderzoek ‘Verrassend Rivierenland – 100 verborgen parels in de regionale economie’, dat de krachtige mkb- en familiebedrijven in Rivierenland in beeld brengt. Marcel van der Sluijs, directeur en mede-eigenaar van metaalbedrijf Hermeta uit Asperen, één van die parels, komt ook aan het woord. O.a. over hoe zijn bedrijf bijdraagt aan en inspeelt op maatschappelijke opgaven (zoals duurzaamheid, omscholing, COVID-19). En wat er nodig is voor een goede doorontwikkeling.

 

16.45-17.00 uur
Uw vragen en reacties en afsluiting.

Interesse om deel te nemen?

U kunt zich aanmelden via deze uitnodiging.

 

Deel dit artikel, kies je platform!