Laden Evenementen

Werken in de logistiek en het transport is leuk! En nog mooier; er zijn talloze banen beschikbaar. Een gouden kans dus. Wat er allemaal mogelijk is, komen scholieren uit Rivierenland te weten tijdens de promotiedag Transport en Logistiek. Mogelijk gemaakt dankzij een eenmalige bijdrage van de provincie Gelderland. Het is al zeker dat circa 350 leerlingen naar het centrale terrein komen van Van Tilburg- Bastianen DAF B.V. in Tiel.  

 

Activiteiten en op bezoek bij logistieke bedrijven
De aangemelde scholen krijgen een tijdslot toegewezen om naar het centrale terrein te komen om de drukte te spreiden zodat alle leerlingen aan de verschillende activiteiten kunnen toekomen. Elke school krijgt 1 à 1,5 uur om alle activiteiten te doen. Daarvoor of daarna gaan ze bij een nabijgelegen bedrijf op bezoek waar zij kennis kunnen maken met de logistieke beroepen.

 

Aantrekken van jong talent
De projectgroep onder leiding van het ROC Rivor en met uiteenlopende betrokken partijen zoals de LHR, VNO-NCW, Werkzaak (en vele anderen!) zijn momenteel hard aan de slag met de voorbereidingen. Doel van de dag is om de VMBO-leerlingen te enthousiasmeren voor Transport & Logistiek zodat ze kiezen voor een vervolgopleiding in deze branche.

 

Foto: Van Tilburg – Bastianen DAF B.V.

Deel dit artikel, kies je platform!