Laden Evenementen

Geld verdienen met Erfgoed in FruitDelta Rivierenland!

 

Regio FruitDelta Rivierenland heeft een rijke cultuurhistorie. Dit oefent een grote aantrekkingskracht uit op toeristen en dagjesmensen. En er is nog volop ruimte voor ontwikkeling! Dit biedt grote kansen voor ondernemers. Zij kunnen steun ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland als zij goede ideeën hebben. De netwerkbijeenkomst staat in het teken van ontmoeten, inspireren en het aanjagen van RIF-initiatieven. Kom ook en ontdek welke kansen voor het grijpen liggen!

 

Het Speerpuntberaad Recreatie & Toerisme (R&T) van Regio Rivierenland nodigt u uit voor deze netwerkbijeenkomst. Net zoals het netwerkevent van 2017 (‘Water op de kaart in Rivierenland’), is ook dit event bedoeld voor de O’s die actief zijn in het speerpunt Recreatie & Toerisme.

 

Wij hopen met deze bijeenkomst initiatieven te stimuleren die een weg kunnen gaan vinden richting het RIF, bedoeld om bij te dragen aan o.a. de ambitie voor het speerpunt Recreatie & Toerisme: een jaarlijkse omzetgroei van 5% en meer werkgelegenheid. Een mooie kans voor ondernemers en ondernemende inwoners!

 

Klik hier voor alle informatie over het RIF >>

 

Programma

15.00 uur – Welkom door Jan de Boer, speerpuntvoorzitter R&T Regio Rivierenland

15.10 uur  – Inspiratielezing ‘Ondernemen en Cultuurhistorie’ – Door Juke van Niekerk, directeur Stichting Liniebreed Ondernemen

15.30 uur – Workshops, maak een keuze uit de volgende:

  1. De kracht van de Verbinding – door Ien Stijns, directeur Slot Loevestein
    Ondernemen met cultuurhistorie betekent het verbinden van allerlei partijen. Aan de hand van het voorbeeld ‘Kansenkaart Munnikenland’ gaat u na welke verbindingen er nodig zijn om kansen voor Recreatie en Toerisme en Cultuurhistorie voor uw eigen werkveld in de praktijk te brengen.
  2. Storytelling – door Manoli Martin-Camuñas Romero, Citymarketing Culemborg
    We geven graag de beleving van cultuurhistorie in ons gebied een boost, omdat we denken dat we op dat punt wat te bieden hebben: kastelen, oorlogsverhalen, linies (NHW, LImes), oude hanzestadjes, ontstaan landschap/rivieren, stroomruggen, kommen, etc. Aan de hand van het voorbeeld ‘Merkkompas Culemborg Klopt’ brengt u storytelling in de praktijk voor uw eigen onderneming/ werkveld.
  3. Arrangementen R&T en Cultuurhistorie – door Stichting Liniebreed Ondernemen
    We zien kansen voor arrangementen gekoppeld aan cultuurhistorische verhalen. Aan de hand van voorbeelden van arrangementen deelt u eigen ervaringen en kennis. En u ontwikkelt nieuwe arrangementen in de praktijk. 

16.30 uur  – Terugkoppeling van de workshops

17.00 uur – Netwerkborrel

 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan dit e-mailadres >>

 

Foto: RBT Rivierenland

Deel dit artikel, kies je platform!