Laden Evenementen

Toeristisch ondernemers in Rivierenland kunnen gratis deelnemen aan de kennissessies van het TOERISMELAB, een initiatief van onze samenwerkingspartner RBT Rivierenland. De kennissessies en workshops spelen in op actuele vraagstukken binnen de recreatieve en toeristische sector. Zoals kansen op het gebied van inkomend toerisme, evenementen en doelgroepen (leefstijlen). De workshops hebben een praktische en een concrete invulling. Zorg dat je er bij bent en meld je aan!

Kennissessie: Inkomend Toerisme

3 december – 13:30 tot 16:00 uur

Wist je dat we in 2030 bijna het dubbel aantal buitenlandse gasten verwelkomen in Nederland? En weet je dan ook hoe je bij deze internationale doelgroep in het vizier komt? Wil jij graag opgenomen worden in een touroperator programma? Deze vragen staan centraal in een praktische kennissessie over inkomend toerisme. Toerisme groeit wereldwijd. De prognoses van NBTC voor Nederland geven een groei weer van ca. 8 miljoen bezoekers tot 2030. Tegelijkertijd lezen we in veel bladen dat Amsterdam nu al last heeft van ‘overtoerisme’.

Als we in Rivierenland willen inspelen op de groeiende internationale markt, zullen we het juiste aanbod via de juiste kanalen moeten presenteren. Een manier om hier direct op in te spelen is samenwerken met touroperators.

 

Tijdens de middag gaan we onder andere in op:
– kansen voor Rivierenland op de internationale markt;
– sterke thematische verhaallijnen;
– ontwikkelingen in aanbod;
– internationale boekingsplatforms;
– samenwerken met touroperators.

 

Meld je hier aan voor deze kennissessie >>

 

Kennissessie: Evenementen, leren van elkaars passie

3 december – 18:30 tot 23:00 uur

Evenementen zijn van groot belang voor de leefbaarheid en recreatieve waarde van een regio! Tegelijkertijd is het complexe onderneming om ieder jaar opnieuw alle facetten weer te stroomlijnen. Dat wordt soms onderschat.Vanuit het nauwe contact van het RBT met evenementenorganisaties ervaart zij de betrokkenheid en passie van velen die zich ieder jaar opnieuw inzetten voor prachtige evenementen. Echter, zij verneemt ook de lastige opgaven die soms van jullie het uiterste vragen.

Sponsoring, pers en pr, werving van vrijwiligers, vergunningstrajecten, communicatie, huisstijl, vormgeving, social media etc etc. Met elkaar gaan we onderzoeken hoe we elkaar verder kunnen versterken.

 

Tijdens de avond gaan we onder andere in op:
– landelijke sponsoring door bundelen van activiteiten;
– versterken van de regionale profilering;
– samenwerking tussen evenementen;
– de kracht van data;
– ken je bezoeker.

 

Meld je hier aan voor deze kennissessie >>

Deel dit artikel, kies je platform!