Laden Evenementen

De kracht van innovatie


Ook dit jaar is FruitDelta Rivierenland weer de trotse gastheer van het Fruitcorso Tiel, het oogstfeest van FruitDelta Rivierenland. Als onderdeel daarvan organiseren wij op de ochtend voorafgaand aan dit beroemde fruitfeest een inspiratiebijeenkomst voor de samenwerkende partners en relaties van FruitDelta Rivierenland. Met boeiende sprekers, inspirerende ontmoetingen en fruitige verrassingen trappen wij samen het Fruitcorso-weekend in stijl af. 

 

Het thema van de Inspiratiebijeenkomst is ‘DE KRACHT VAN INNOVATIE’.

Voorlopig programma

9.30 uur – Welkom! 
Ontvangst, o.a. door studenten van ROC Rivor, met koffie en thee.

 

10.00 uur – Symposium in de Rabozaal
Peter van der Wel, futuroloog, blikt terug op de ontwikkelingen van de afgelopen 20 jaar en neemt u mee de toekomst in. Welke technologische ontwikkelingen staan ons te wachten? Hoe zal onze maatschappij er uitzien? Welke kansen kunnen wij als ondernemers, inwoners, onderwijs/onderzoek en overheid grijpen?
Reinier van den Bergmeteoroloog, weerman RTL Weer, duurzaam ondernemer, deelt zijn passie over het klimaat, milieu, duurzaamheid en duurzame technologie met u. Wat betekenen de klimaatveranderingen voor ons en wat kunnen wij eraan doen?
Panelgesprek, met en over innoverende ondernemers en initiatieven in de regio. En u doet ook mee! Neem uw smartphone mee en reageer realtime op de vragen en stellingen die gepresenteerd worden.
Opening van de tweede ronde van 2018 van het Regionaal Investeringsfonds.

Dagvoorzitter: Marlous Löffelman, communicatiespecialist

 

12.00 uur – Einde symposium
Napraten onder het genot van verrassende, innovatieve hapjes.

 

12.30 uur – Vertrek naar VIP-paviljoen voor lunch
Onder begeleiding van ROC-studenten vertrekt u te voet naar het FruitDelta Rivierenland VIP-paviljoen op Het Taluud. Hier geniet u van een heerlijke lunch.

 

13.30 uur – Start programma 58e Fruitcorso Tiel

 

Over de sprekers

Peter van der Wel
Futuroloog, econoom en topspreker

Peter heeft gewerkt voor vele grote multinationals, midden en kleinbedrijf, not-for-profits en vele overheden, lokaal, nationaal en internationaal. Hij was directeur van de stichting EPN (Electronic-highway Platform Nederland) en van verschillende daaraan gelieerde stichtingen en platforms, zoals de Safe Internet Foundation (SIF), het Nederlands Instituut voor Telemedicine (NITEL), het Platform voor de Informatiesamenleving en Platform de Virtuele School.

 

 

 

 

Reinier van den Berg
Meteoroloog, weerman RTL Weer, duurzaam ondernemer

Reinier is specialist op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. Hij verbindt deze onderwerpen met de economie, het voedselvraagstuk en grondstoffen. U kent hem sinds 1989 als presentator van RTL Weer. Ook is hij tornadojager en trok hij als klimaatdeskundige over de Groenlandse ijskap en door de Amazone. Daarnaast is deze bekende Nederlander duurzaam ondernemer en betrokken bij enkele start-ups in ‘clean technology’.

 

 

 

 

 

Opening ronde 2-2018 Regionaal Investeringsfonds

Tijdens de bijeenkomst zal het loket van het Regionaal Investeringsfonds symbolisch worden geopend. Vanaf dat moment kunnen ondernemers en ondernemende inwoners een aanvraag indienen bij het fonds voor hun uitvoeringsproject of haalbaarheidsstudie. Alvast inlezen? Kijk hier >>

Aanmelden

Bent u een (zakelijke) relatie van FruitDelta Rivierenland en heeft u onverhoopt geen uitnodiging ontvangen? Klik hier om ons een bericht te sturen. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam en naam van uw bedrijf/organisatie/vereniging. Wij sturen u dan de gegevens waarmee u zich kunt aanmelden.


Terugblik 2017

Vorig jaar ontvingen wij ruim 130 relaties tijdens de eerste inspiratiebijeenkomst. Thema: ‘De kracht van emotie’. Klik hier voor een impressie >>

 

 

Hoogleraar Gert-Jan Hospers van de Universiteit Twente en Radboud Universiteit Nijmegen gaf tijdens de Inspiratiebijeenkomst van 2017 een lezing over de verborgen krachten van FruitDelta Rivierenland. Hij drukte de aanwezigen op het hart dat de regio enorm trots mag zijn op haar vele innovatieve bedrijven. Verder adviseerde hij over de wijze waarop de regio zich verder kan ontwikkelen en zich (inter)nationaal in de kijker kan spelen.

 

Deel dit artikel, kies je platform!