Laden Evenementen

U bent van harte welkom op de Herfstlezing. Onze onderwijspartner ROC Rivor heeft een programma samengesteld waarin, naast een inspirerende lezing van Thom Verheggen, uiteraard ook de studenten een belangrijke rol spelen.

 

Talentvolle jongeren behouden voor onze regio
In 2017 is het jaarthema van de Tielse gemeenteraad “Wonderschoon Wonen”. Eén van de aandachtspunten binnen dit thema is het behouden van talentvolle jongeren in en voor onze regio. Studenten van ROC Rivor hebben in opdracht van de gemeente een onderzoek gedaan onder leeftijdsgenoten en hen vanuit hun eigen belevingswereld bevraagd naar hun wensen ten aanzien van wonen, werken en leven in onze regio. Door te onderzoeken vanuit ‘de bedoeling’ en niet vanuit afvinklijstjes en procedures ontstaan verrassende uitkomsten. Op de Herfstlezing zullen de studenten de uitkomsten van het onderzoek op eigen wijze presenteren.

 

Thom Verheggen – Verdraaide organisaties, de bedoeling als houvast voor de systeemwereld
Aansluitend zal ‘ontmanager’ Thom Verheggen een lezing houden over het werken vanuit de bedoeling in plaats vanuit systeemdenken. Managers en medewerkers ervaren dat huidige organisatierollen en -modellen niet meer werken. Ze willen terug naar kernwaarden als dialoog, eigen verantwoordelijkheid en de klant centraal. Terug naar de bedoeling. Thom heeft zo’n twintig jaar managementervaring en is daarnaast ook jarenlang op zoek gegaan naar ‘De slimste bedrijven van Nederland’. Nu begeleidt hij organisaties om met minder managen meer voor elkaar te krijgen; bevlogen en wendbaar.

Bekijk de video van Thom Verheggen over ‘ontmanagen’ voor managers.

 

Programma
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Opening en welkom door Cees Brouwer, bestuursvoorzitter ROC Rivor
16.05 uur: Presentatie onderzoek onder studenten “Wonderschoon Wonen”
16.45 uur: Korte pauze
17.00 uur: Thom Verheggen over “Verdraaide organisaties”
17.50 uur: Netwerkborrel

 

Aanmelden
Wilt u dit niet missen? Meld u hier aan!

Deel dit artikel, kies je platform!