Laden Evenementen

RIF-project ‘Beste uit de Betuwe’ onderdeel van streekmerk

Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt voor de eerste keer het B2B netwerkevenement de ‘dag van het streekproduct’ georganiseerd. Tijdens het evenement komen bedrijven samen die leverancier zijn van het streekproduct en aanbieders van streekproducten. Hierbij gaat het niet alleen om foodproducten maar ook om non-food van bijvoorbeeld laanbomen.

RIF-project ‘Beste uit de Betuwe’ van de Betuwse Fruitshop

Tijdens het netwerkevenement vindt de lancering van het Betuwse Streekmerk plaats voor ambachtelijke streekproducten ‘Betuws Best’. De provincie Gelderland en vertegenwoordigers vanuit het Parlement gaan het streekmerk lanceren. Verschillende streekproducten zijn meegenomen in de ontwikkeling van Betuws Best, waaronder het Regionaal Investeringsfonds-project ‘Beste uit de Betuwe’ van de Betuwse Fruitshop uit Geldermalsen.

Programma vol streekproducten

Niet alleen is de ‘Dag van het Streekproduct’ een puur B2B aangelegenheid. Ook is uw gezin van harte welkom. Er is speciaal vertier voor onze kleine gasten. De Elstar Express zal door de fruitgaard gaan rijden en Flipje is er ook. Verder kunnen de kinderen aan de slag met het zelf bakken van pannenkoeken van ingrediënten uit de streek. U wordt tijdens het netwerkevenement getrakteerd op hapjes gemaakt van Betuwse streekproducten. Natuurlijk vers bereid door onze Betuwse streekproducten kok, Annamarie.

(Voorlopig) Programma

12:00 uur – Inloop bij Natuurlijk Gruun in Ommeren
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Vervolgens gaat u uiteraard proeven van al het lekkers dat de streek ons te bieden heeft. Voor de kinderen is er naast vertier ook iets lekkers te eten.

13:00 uur – ‘Betuwe in Zaken’ opent de ‘Dag van het streekproduct’
Jolijn Zwart-Kessel, Stichting Platteland Rivierenland – Hét streekproduct.
Gedeputeerde Peter Drenth (CDA) van de provincie Gelderland lanceert het streekmerk voor het Betuwse streekproduct.

13:30 uur – Voortzetting netwerkmiddag
16:00 uur –  Einde ‘Dag van het streekproduct’

Aanmelden

Deelname aan de dag is gratis en u kunt zich HIER aanmelden.

Deel dit artikel, kies je platform!